SAJL mukaan uuteen kansainväliseen yhteistyöhön

23.11.2019CFL ja 11. kansallista liittoa solmivat yhteisen sopimuksen jenkkifutiksen eteenpäin viemiseksi

Osana sunnuntaina pelattavan CFL:n loppuottelun Grey Cupin tapahtumia solmittiin historiallinen yhteistyösopimus lajin ja sen kaikkien pelimuotojen kehittämisestä. Kyseessä ei ole kattojärjestö tai lajiliitto vaan yhteisö, International Alliance of Gridiron Football, jossa kumppanit voivat vapaasti toimia.

CFL komissionääri Randy Ambrosie ja CFL 2.0 idean kehittäjä totesi IAGF:n synnystä: ” Olemme kaikki vahvempia kun työskentelemme, rakennamme ja unelmoimme yhdessä. Tarkoituksena ei ole korvata tai loukata olemassa olevaa lajin kattojärjestöä, koska kunnioitamme syvästi sitä työtä mitä lajin hyväksi on tehty. Missionamme on luoda uusi foorumi, jossa voimme kehittää uusia tapoja kasvattaa lajia yhteiseksi hyväksi.”

Yhteistyösopimuksen tavoitteena on:

  • Kannustaa lisää nuoria kokeilemaan amerikkalaista jalkapalloa ja jatkamaan lajin harrastamista sen eri pelimuodoissa – pallon heittelemisestä vapaa-ajalla aina ammattilaiseksi
  • Kehittää polkuja, jotka mahdollistavat pelaajien toteuttaa unelmiaan lajin parissa syntyperästä riippumatta ja rajojen sitä estämättä.
  • Jakaa kokemuksia ja osaamista lajin eri alueilla, kuten pelaajien terveydestä, erotuomaroinnista, valmentamisesta ja pelaajien kehittämisestä
  • Tavoitella uusia mahdollisuuksia tarjotaksemme faneille entistä syvällisempiä ja monimuotoisempia kokemuksia sekä houkutella uusia faneja ja seuraajia
  • Löytää tulomahdollisuuksia, jotka hyödyntävät kaikkia sopimusosapuolia

SAJL puheenjohtaja Roope Noronen oli tyytyväinen yhteistyön syventymisestä: ” Vuosi sitten käynnistynyt yhteistyö otti nyt askeleen eteenpäin. SAJL tavoitteena on eteenpäin vievien mahdollisuuksien luominen ja CFL antaa tähän erinomaisen polun, jota toivottavasti lukuisat suomalaispelaajat pääsevät hyödyntämään tulevina vuosina. Yhteistyön kautta tulemme tarjoamaan myös valmentajille, erotuomareille ja faneille uusia mahdollisuuksia ja kokemuksia lajin parissa.”

IAGF:n perustamissopimuksen allekirjoittivat nyt CFL:n ja SAJL:n lisäksi Iso-Britannian, Italian, Itävallan, Norjan, Ranskan, Ruotsin, Saksan ja Tanskan lajiliitot sekä Japanin ja Meksikon ammattilaissarjat.

CFL:n 107. Grey Cup loppuottelu pelataan sunnuntaina Calgaryssa ja vastakkain ovat Hamilton Tiger-Cats ja Winnipeg Blue Bombers.