Wolverines ja TAFT kurkottavat kohti kotietua

8.8.2013


URHOtv-ottelussa helsinkiläisten voitettava yli 13:lla pisteellä

Vaahteraliigan yhdeksännen kierroksen viimeisessä ottelussa sunnuntaina Käpylän Velodromilla Wolverines saa vieraakseen Vantaan TAFT:n. URHOtv-ottelusta ei panosta puutu, sillä kahden sarjapisteen lisäksi jaossa on laajempi tartuntapinta välierien kotietuun, josta sunnuntain joukkueiden lisäksi taistelee myös Seinäjoki Crocodiles.

Joukkueiden päävalmentajat kiistävät ylimääräisen paineen puristavan miehistöjään:
- Olemme kuitenkin jo päässeet pudotuspeleihin. Emme mieti sitä, missä välieräottelumme pelaamme. Lähdemme sitä, että meillä on neljä peliä jäljellä, ja haluamme voittaa niistä jokaisen. Nyt keskitymme täysin voittamaan TAFT:n, muotoilee Wolverinesin Mark Garza.
- Totta kai peli on tärkeä, jos asian noin haluaa nähdä. Tämä on kuitenkin vain peli muiden joukossa, TAFT:n J-P Kuusisto komppaa.

Joukkueet kohtasivat toisensa kaksi kuukautta sitten Tikkurilassa, jolloin TAFT voitti rospuuttokauttaan poteneen Wolverinesin 34-21. Kuusisto muistuttaa, että TAFT:n puolustuksen haasteet ovat tulevassa ottelussa sangen erilaiset kesäkuun kohtaamiseen verrattuna.

- Cedric (Johnson) ja (Stephen) Stokes eivät tuolloin olleet täydessä pelikunnossa, minkä lisäksi heillä ei ollut heittopelissä syvää uhkaa lainkaan, Kuusisto toteaa.
- Nyt heillä on niitä kaksi, TAFT-päävalmentaja jatkaa viitaten Jordan Brescaciniin ja Sebastien Sagneen.

Brescacin antoi kasvot Wolverinesin heittopelin heinäkuun renessanssille ja kanadalais-italialainen laitahyökkääjä on viidessä pelaamassaan pelissä tuulettanut kahdeksaa touch downia. Wolverinesin heittopeliä heikentää vastaavasti sunnuntaina maajoukkuelaitahyökkääjä Tuomas Mankin poissaolo.
Garzan mukaan tässä vaiheessa kautta otteluissa voi nousta myös yllättäviä ratkaisijoita, kun loukkaantumisia paikataan uusilla pelaajilla.

- Menetimme aiemmin hyökkäyksen linjastamme Tomi Pennasen sairastuvalle, mutta Eemil Jauhanen otti ennakkoluulottomasti paikan ja on pelannut hyvin, antaa Garza esimerkin.
Kuusiston ennustuksen mukaan Wolverinesin hyökkäyksen moottorissa on kuitenkin tutut turbiinit.

- He ovat hieman yksinkertaistaneet hyökkäyssysteemiään, mutta vaikka he pyrkivätkin pitämään heiton ja juoksun balanssissa, on Stokesin ja Cedricin juoksupeli kuitenkin vaarallisin osa-alue, Kuusisto toteaa.

12 maalia juoksupeleistä tehnyt Stokes on kantanut palloa lähes 7:n jaardin keskiarvolla ja on keskushyökkääjien maalitilaston kakkosnimi Crocodilesin Jocques Crawfordin jälkeen. Aika-ajoin puolustajia temppuratansa rekvisiittana käyttänyt Johnson on puolestaan tehnyt 5 maalia juosten ja muodostaa varsinkin empty-muodostelmasta vaarallisen juoksu-uhan.
- Pyrimme ottamaan ensin juoksun pois, pakottamaan Wolverinesin heittämään ja järjestämään Cedricille painetta, koska silloin hän ei ole mielestäni parhaimmillaan, Kuusisto kertoo joukkueensa puolustuksen työvuorolistasta.

Vaahteraliigan säkitystilaston kärkinimi, TAFT:n Okko Outinen saa sunnuntaina vastaansa joko Karri Kuuttilan tai Iiro Luodon. Jalon Scott siirtää silmänsä todennäköisesti Brecacinin suuntaan ja vastaavasti Riku Sorsa ja Niko Kuikka ovat keskeisimmät juoksupelin pysäyttäjät. Pitkään loukkaantuneena ollut tukimies Antti Kousa on tekemässä paluuta kentälle, mutta vastaavasti Niko Lehtosen loukkaantuminen uhkaa tehdä loven TAFT:n tukimiehistöön.

TAFT-pelinrakentaja Miro Kadmiry on kahdessa edellisessä ottelussaan heittänyt lähes 600 jaardia ja ohessa 10 maalia. Kadmiryn otteet eivät ole jääneet huomaamatta myöskään Garzalta.

- TAFT:n numeron 7 (Kadmiry) pelaamista on ilo katsoa! Viime sunnuntaina hän sai kenties yhden kauden kovimmista taklauksista, mutta hän nousi ylös, juoksi huddleen ja heitti hetken päästä upean maalin, Garza kertoo.
- Hänen lisäksi meidän on hiljennettävä TAFT:n numero 5 (Andre Privott). Ensisijaisesti numero 7 pitää kuitenkin pitää kurissa, Garza jatkaa.
Wolverines on liigan säkkiahnein joukkue, joka on kipannut pelinrakentajan jo 16 kertaa aloituslinjan takana. Vastaavasti TAFT-pelinrakentaja on kaadettu miinusjaardeille liigassa 13 kertaa, mikä on kategoriassaan toiseksi suurin määrä.
- Katsomme ensin heidän heittosuojauksen ja teemme sitten ratkaisuja. Siitä tulee iso shakkipeli, Garza toteaa innostusta äänessään.

Privottin lisäksi Kadmiryn heittojen avainkohteeksi on kauden mittaan noussut Toni Lemmetyinen. Indiansia vastaan Ilkka Marja-aho nousi isoon rooliin ja 69ers-ottelussa oli Juuso Laherman vuoro tehdä kauden avausmaali. Heittopelin voimaan Vantaalla uskotaan myös Wolverinesia vastaan.

- Jos verrataan heidän takakenttää ja boksia, niin takakenttä on heikompi. He eivät ole huonoja heittopuolustajia, mutta boksi on erittäin laadukas, Kuusisto kertoo.
Boksin nimistä varmasti Robert Schaper-Kotter sekä Anssi-kaksikko Saari-Nevalainen pyrkivät yhdessä Ilja Redinin kanssa ratkomaan Kadmiryn heittotaskun saumoja ja pitämään samalla TAFT:n Greg Tellishin juoksujaardit pieninä. Puolustuksen koordinaattori Peetja Mannila saattaa tehdä Jeremy Hendersonista Privottin varjostajan. Wolverinesin taklaustilaston kakkonen, takakentän Tuukka Hämäläinen on sunnuntain ottelusta sivussa, ja Wolverinesin mukaan Brecacin aloittaa myös puolustuksen takakentällä.

TAFT on ennen sunnuntaita kaksi pistettä Wolverinesia edellä. Joukkueiden keskinäisessä vertailussa Wolverinesin on voitettava TAFT yli 13 pisteellä, jotta keskinäisten otteluiden yhteenlaskettu piste-ero olisi Ahma-laumalle suosiollinen. Tappiolla Wolverines menettää otteensa välierän isännöimisestä, jolloin runkosarjan kakkossija ratkeaa Crocodilesin ja TAFT:n kesken.

Mielenkiinnon kohde: laadukas potkupeli

Sunnuntaina kentällä ovat kenties liigan tämän hetken kovavireisimmät potkaisijat. Maajoukkueessakin kokemusta kerryttäneet Wolverinesin Janne Kalpio ja TAFT:n Akseli Olin ovat sarjan tarkimmat kenttäpotkumaalien kengittäjät. Kalpio ratkaisi heinäkuun alussa Wolverinesille voiton Crocodilesista 46-jaardisella potkullaan. Samoihin aikoihin Olin osui Jyväskylässä kolmesti, joista pisimmät olivat 49- ja 46-jaardiset kaaret. Kenttäasemataistelu saattaa sunnuntaina muodostua ratkaisevaksi, koska jo 30:n jaardin päästä maalialueesta sekä Kalpio että Olin voivat työllistää tulostaulunhoitajaa. Hyökkäysvuorojen asettamisessa Kalpion kalossi antaa Wolverinesille pienen etulyöntiaseman, sillä Kalpion lentopotkujen keskiarvo on liigan kärkeä ja pisimmillään puntin kaari siirtänyt pelivälinettä yli 60 jaardia.

11.08. kello 18.00 Velodromi
Wolverines - TAFT
URHOtv televisioi ottelun suorana lähetyksenä kello 18 alkaen. Ottelun näet myös kanavan nettisivuilta: http://www.urhotv.fi/player.case?id=24650467

 

TAFT
Poissa:

Jari Kuisma
Mikko Paju
Niko Nousiainen
Markus Hyttinen

Epävarmat:

Antti Kousa
Lasse Väisänen
Jani Hentunen
Petrus Tuoma
Niko Lehtonen
Ville Heliö
Ville Siiskonen
Ville Eskelinen

Wolverines
Poissa:
69 Tony Pietilä
84 Jere Kalla
19 Tuukka Hämäläinen
81 Tuomas Mankki

Epävarmat:
65 Tomi Pennanen

Viikko 11 9-12.8.
10.08. kello 17.00 Palokka
  Jaguaarit  -  Roosters  
 Otteluennakko     
10.08. kello 16.00 Keskuskenttä
  Butchers  -  Indians  
10.08. kello 17.00 Velodromi
  69ers  -  Crocodiles  
11.08. kello 18.00 Velodromi
  Wolverines  -  TAFT

 

 

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Roosters 8 8 0 344 128 216 16
TAFT 8 6 2 279 161 118 12
Crocodiles 8 5 3 271 217 54 10
Wolverines 8 5 3 247 189 58 10
Indians 8 3 5 173 310 -137 6
Butchers 8 3 5 213 237 -24 6
69ers 8 1 7 117 274 -157 2
Jaguaarit 8 1 7 155 283 -128 2