Uutta voimaa viestintään

15.12.2019


Janne Vainio
Janne Vainio

SAJL:n uudeksi viestintäpäälliköksi on valittu MBA Janne Vainio. Vainio on toiminut suomalaisen jenkkifutiksen parissa yli kolmenkymmenen vuoden ajan useissa eri rooleissa.

 

SAJL:n uudeksi viestintäpäälliköksi on valittu MBA Janne Vainio. Vainio on toiminut suomalaisen jenkkifutiksen parissa yli kolmenkymmenen vuoden ajan useissa eri rooleissa. Uuteen tehtäväänsä hän siirtyy liike-elämän palveluksesta. Suurimman osan urastaan Janne on työskennellyt mobiili-, internet- ja digi-palvelujen parissa markkinoinnin, viestinnän ja myynnin johtotehtävissä. Siirtymistään takaisin rakkaan harrastuksensa pariin Vainio kuvaa näin:

Irtauduin perustamastani startup-yrityksestä syksyllä ja ehdin miettiä hetken mitä voisinkaan tehdä isona. Olen työskennellyt vuosikausia johtotehtävissä pörssi-, perhe- ja startup-yhtiöissä, mutta en tähän mennessä vielä kertaakaan yhdistyksen palkkalistoilla. SAJL:n viestintäpäällikön paikka oli avoinna enkä voinut välttää kiusausta hakea tärkeään rooliin rakastamani lajin parissa.

Vainio on seurannut suomalaisen amerikkalaisen jalkapallon kehittymistä lähes lajin alkuhetkistä lähtien:

Sain ensituntuman kotimaiseen jenkkifutikseen jo vuonna 1980, kun vaihto-oppilasvuodeltani palattuani kävin muutamaan kertaan PUS:n (Poli) harjoituksissa Käpylässä. Varsinaisen peliurani pelasin 80-luvun lopulla Kannelmäki Whipsin joukkueessa. Vaatimattoman urheilijaurani jälkeen olen toiminut useissa eri rooleissa sekä seura- että liittotasolla. Vuonna 1991 toimin Helsingin EM-kisoissa pääkuuluttajana ja 1998 olin maajoukkueen tiedottajana Tokiossa Japan-Eurobowl tapahtumassa. 90-luvun alkuvuosina selostin pelejä sekä Bolliksella, Hämeenlinnan Kaurialassa, että PTV-kanavalla suorissa kaapelilähetyksissä. Kuitenkin parhaat muistoni liittyvät nuorten valmentamiseen ja kannustamiseen lajin pariin.

Vaikka Vainio on pysynyt pois näkyvistä lajitehtävistä 2000-luvulla, on hän pitänyt pinnan alla tiivistä yhteyttä lajiin ja lajitoimijoihin aktiivisena bloggaajana.

Olen kirjoittanut viimeisten kahdeksan vuoden aikana lähes 500 kolumnia, uutista ja artikkelia suomi-jefusta maan mainion Gridiron.fi sivuston haamukirjoittajana. Aloitin laji-bloggailun vuonna 2011, kun minua harmitti se, miten vähän jenkkifutiksesta oli tarjolla ajankohtaisia uutisia ja kirjoituksia. Gridiron-vuosieni aikana olen ilolla seurannut, miten yhä useampi seura on aktivoitunut viestinnässään netissä ja sosiaalisen median palveluissa. Odotan jo innolla yhteistyötä lajin eri toimijoiden kanssa ensi vuoden alusta lähtien.

Janne Vainiolle on myönnetty SAJL:n pronssinen arvomerkki #25 vuonna 1994. Kouvolassa asuva Vainio aloittaa toimessaan 7. tammikuuta 2020 ja hänen sähköpostiosoitteensa on: janne.vainio(at)sajl.fi