Jaguaarien päävalmentaja vaihtuu

22.8.2013


Mikko Lyyra
Mikko Lyyra

Mikko Lyyra BJ Jensenin tilalle.

Neljä vuotta Jyväskylän Jaguaareja valmentanut Benjamin Jensen ei jatka joukkueen peräsimessä. Liigan jumboksi jääneen joukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty entinen maajoukkuepelaaja Mikko Lyyra.

Viime lauantain Butchers-ottelu oli Jensenille tunteikas.

- Halausten ja kyynelten jakaminen ottelun jälkeen pelaajien, joiden kanssa olen pelannut ja valmentanut 10 vuoden ajan, oli erityinen hetki minulle. Se oli palkitsevin hetki sinä aikana, jonka olen Jaguaarien kanssa viettänyt, Jensen kertoo. Hänellä ei ole tällä hetkellä suunnitelmia jenkkifutiksen suhteen ja hän aikoo nauttia ensi kesän vapaista viikonlopuista perheensä kanssa. Suurimpana saavutuksenaan jenkkifutiksessa hän pitää Jaguaarien
junioriohjelman voimauttamista.

Jensenin ohella myös puheenjohtaja Reo Landen jättää tehtävänsä.

- Olen iloinen, että sekä minä että Reo jätämme hommamme hyvässä hengessä ja voimme auttaa seuraa vielä tulevaisuudessakin. Organisaatio on paljon vahvempi kuin aloittaessamme projektin. Toivottavasti joukkue pärjää ensi kaudella, millä sarjatasolla pelaakin, Jensen sanoo.

Landen aikoo kuitenkin pysyä mukana taustajoukoissa.

- Suhteeni yhteistyökumppaneihin ovat sen verran tiiviit, että ainakin sillä saralla autan.

Joukkueen uusi päävalmentaja Mikko Lyyra on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri. Amerikkalaisessa jalkapallossa hänen erityisosaamistaan ovat etenkin hyökkäyksen koordinointi ja pelipaikat sekä lajiharjoitusten ulkopuolisen oheisharjoittelun koordinointi.

- Tavoitteena on saada kokoon joukkueellinen pelaajia, jotka harjoittelevat
monipuolisesti yhdessä joukkueena myös offseasonilla. Sarjataso tarkentuu
syksyn aikana pelaajien sitoutumisen mukaan, Lyyra kertoo.

Valmentajana Lyyra on toiminut viime vuosina mm. nuorten maajoukkueessa (keskushyökkääjät), kakkosjoukkue Piratesissa (päävalmentaja) sekä Jaguaareissa
(talviharjoittelu 2009).

- Tähän porukkaan on tervetullut jokainen, joka on valmis tekemään töitä joukkueen ehdoilla. Kulttuurin muutos tämän suhteen lienee yksi merkittävimpiä asioita, jonka eteen tullaan tekemään töitä. Portit ovat siis sepposen selällään esimerkiksi Renegadesin ja Piratesin pelaajille sekä kaikille vanhoille hulluille, jotka haluavat kokea erilaisen offseasonin merkityksen pelinautintoon seasonilla.

- Harjoitukset alkavat syyskuusta alkaen kahdesti viikossa. Tiistaisin harjoitellaan klo 16-17 Kilpisen koulun salissa ja torstaisin klo 19-20 Kilpisen koulun pihassa.