Royals tavoittelee yli tuhatta katsojaa Rautamaljaan

23.8.2013


Vaasan Royals ja Hämeenlinnan Huskies pelaavat kakkosdivisioonan voitosta.

Kakkosdivisioonan voitosta eli Rautamaljasta pelataan sunnuntaina Vaasassa, kun Royalsin vieraaksi saapuu Hämeenlinnan Huskies. Vaasassa on onnistuttu luomaan hyvää buumia lajille, siitä osoituksena on Royalsin ja Huskiesin runkosarjaottelun 801 katsojaa.

- Fiilis kaudesta on todella hyvä. Olemme tehneet sen mihin tähtäsimme eli herättäneet kiinnostusta lajiin. Se on näkynyt sekä yleisämäärissä että medianäkyvyydessä, seuran puheenjohtaja ja päävalmentaja Seppo Evwaraye sanoo. Hän sanoo seuran tavoittelevan tuhannen katsojan rajan rikkomista sunnuntaina.

- Jopa yli 2 000 voisi tulla, säänkin pitäisi suosia.

Seuran noste on saatu aikaan sekä uusia että perinteisempiä mainonnan konsteja käyttämällä.

- Kovaa Facebook-mainontaa, meillä on noin 1 100 tykkääjää. Lisäksi pelaajamme jakavat aina seuran päivityksiä. Olemme tehneet highlight-pätkiä jo kevään treeneistä saakka. Videomainoksemme pyörii torin videotaululla, siitä olemme saaneet paljon kehuja, Evwaraye kertoo.

Seura on myös panostanut ottelutapahtumaan, etenkin päästessään pelaamaan Kaarlen kentällä molemmat Huskies-ottelunsa. Oheisohjelmaa on runsaasti tarjolla sekä lapsille että aikuisille.

Royals on voittanut kaikki kauden ottelunsa. Runkosarjassa joukkue saalisti seitsemän voittoa ja välierissä kaatui Kuopion Steelers 34-0. Royals aiheutti Huskiesille kauden ainoan tappion viidennellä kierroksella. Ottelu päättyi vaasalaisten 30-20 -voittoon. Huskies otti puolivälierissä 20-0 -voiton Wolverinesin kakkosjoukkueesta ja välierissä vierasvoiton Hangosta 48-29.

Joukkueiden hyökkäyspelit eroavat toisistaan paljon. Vaasa luottaa juoksupeliinsä, kun taas Huskies pistää palloa ilmaan enemmän. Pelinrakentaja Niclas Carpelan heitti seitsemän touchdownia välierässä Sun Cityä vastaan. Hänellä on kohteenaan hyvätasoinen laitahyökkääjäkaarti, johon kuuluu mm. Vaahteramaljan MVP:ksikin valittu Jussi Kähönen. Keskushyökkääjän tontilla pelaa kokenut Teemu Kuusisto.

- Hämeenlinnalla on isojen pelien hyökkäys, meillä enemmän graindaava hyökkäys. Meille on tärkeää se, pääsemmekö Carpelaniin käsiksi, heille taas se saavatko he meidän juoksumme pysäytettyä. Pelinrakentaja Juuso Saikko on meillä johtava hahmo, NFL:nkin portteja aikanaan kolkutellut ex-linjamies luonnehtii.

 

 

Rautamalja III 23-24.8.
25.08. kello 14:00 Kaarlen kenttä
 

Royals  -  Huskies

Ottelun kulkua voi seurata Huskiesin liveseurannasta Facebookissa: https://www.facebook.com/events/413610035412367/