Roosters voitti B-nuorten mestaruuden

21.9.2013Jere Jussila pallonkantovuorossa.
Jere Jussila pallonkantovuorossa.
Seinäjoen Kalle Laitila oli liukas taklattava.
Seinäjoen Kalle Laitila oli liukas taklattava.
Patrik Puhtimäki juoksi väkivahvasti neljä maalia.
Patrik Puhtimäki juoksi väkivahvasti neljä maalia.

Team MVP Crocodiles Jerry Saarinen.
Team MVP Crocodiles Jerry Saarinen.
Team MVP Roosters Samuli Vehkomäki.
Team MVP Roosters Samuli Vehkomäki.
Game MVP Patrik Puhtimäki.
Game MVP Patrik Puhtimäki.
B-nuorten SM-kultaa 2013 Helsinki Roosters.
B-nuorten SM-kultaa 2013 Helsinki Roosters.

Tunnelmallisessa iltaottelussa Seinäjoki Crocodiles joutui tunnustamaan Roostersin pelaajamateriaalin paremmaksi.

Roosters aloitti ottelun väkevästi ja marssi ottelun ensimmäisellä yritysvuorolla  vahvasti läpi ottelun pelanneen hyökkäyslinjan juoksuväylien turvin maalintekoalueelle. Petrus Raekivi juoksi lähietäisyydeltä maaliin ja  Miikka Kokkonen potkaisi lisäpisteen. 7-0 helsinkiläisille.

Crocodiles ei saanut konettaan käyntiin, kun Roostersin juoksupuolustus oli tarkkana ottelun ensimmäisellä neljänneksellä. Roosters jatkoi pallon tunkemista krokotiilien kurkkuun vaihdellen pallonkantajina Jere Jussilaa, Patrik Puhtimäkeä, Petrus Raekiveä ja 15-vuotiasta Karri Pajarista. Patrik Puhtimäki teki ottelun toisen maalisuorituksen juoksemalla Jere Lahden ja Mikko Toimisen blokkien turvin. Roosters johti 14-0 Kokkosen potkun onnistuessa.


Crocodiles pääsi mukaan mestaruustaistoon toisella neljänneksellä, jonka se myös voitti. Pirteästi ottelussa molemmin puolin palloa esiintynyt Petrus Raekivi lensi ottelusta ulos työnnettyään taklaustilanteessa Seinäjoen pelinrakentaja Jerry Saarista sivurajan läheisyydessä kohti aitaa. Crocodiles sai vauhtia peliinsä ja eteni lyhyin siivuin Roostersin kenttäalueelle, jossa Saarinen heitti 26 jaardin syötön Juuso Mäkiselle. Nopeajalkainen Kalle Laitila tarvitsi vain yhden mahdollisuuden ja pääsikin kaventamaan juoksupelillä oikean laidan kautta. Filip Zacok potkaisi lisäpisteen sisään tilanteeksi 14-7.
Hieman aiemmin Crocodilesin syömähammas Jaska Värinen sai kovan iskun olkapäähänsä ja joutui jättämään kentän. Jerry Saarinen kantoi palloa enemmän itse, mutta ei onnistunut saamaan Laitilan kanssa riitävästi jaardeja pistesuorituksiin toisella neljänneksellä. Roosters pääsi kahdesti kokeilemaan maalintekoa, mutta Crocodilesin linjat pitivät. Ratkaisevilla hetkillä linjapuolustaja Zacok teki linjan takana taklauksen ja jakson viimeisen driven heittoyrityksen painoi maahan Juuso Mäkisen käsi.
Tasainen ensimmäinen pelipuolisko jäi kutkuttavaan 14-7 tilanteeseen.

Roosters onnistui heti avaushyökkäysvuorollaan juoksemaan pallon maaliin. Kahteen suuntaan raataneen Aleksi Kokkosen kiinniotto ja eteneminen pohjustivat Patrik Puhtimäelle punnerrusmaalin tekopaikan, jonka hän käytti myös hyväkseen. Kokkonen potkaisi Roostersin johtoon 21-7.

Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti oli arvioinut ottelun ratkeavan pallonmenetyksiin ja ottelun kriittisissä vaiheissa näin myös kävi.  Puolustuslinjassa vieraillut Puhtimäki otti välittömästi Crocodilesin ensimmäisen hyökkäysyrityksen jälkitilanteessa irtopallon haltuunsa ja Roosters pääsi hyökkäämään hyvästä kenttäasemasta. Vahvan ottelun pelannut Puhtimäki viimeisteli kolmannen maalinsa ja Roosters johti 28-7 Miikka Kokkosen onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen.

Roostersin Jere Jussila oli elementissään koko ottelun ajan ja pelasi todella hyvän ottelun. Jussilan potkunpalautukset, vierailut hyökkäyksen puolella sekä takamiestyöskentely olivat mainiota seurattavaa. Jussila onnistui Crocodilesin seuraavan driven aikana ottamaan syötönkatkon ja palauttamaan pallon maaliin asti. Roosters johti turvallisen tuntuisesti 34-7.

Valojen syttyessä Käpylän Urheilupuistoon alkoi Roostersin himpun verran laajempi pelaajamateriaali jaksoi blokata ja taklasta.  Ero näkyi erityisesti linjapelaamisessa, jossa helsinkiläisten rutinoituneet linjamiehet tekivät hyvää jälkeä. Roostersilla oli myös asettaa eri miehistöt hyökkäyksen ja puolustuksen linjoihin. Crocodilesin miehistöstä useimmat joutuivat pelaamaan kahteen suuntaan.
Kovaa taistelutahtoa esitti Jaska Värinen, joka palasi kentälle loukkaantumisensa jälkeen. Mikko Havulehto nostatti vihreäpaitaisten tuntoja syötönkatkonsa jälkeen. Nopeisiin ratkaisuihin heittämällä pakotettu Crocodiles-hyökkäys pysähtyi mm. Samuli Vehkomäen, Roope Lindforsin ja Mikko Toimisen säkityksiin. 

Viimeisen naulan arkkuun juoksi UNLV:n yliopistossa pelaavan Henrin Jussilan pikkuveli Jere Jussila vauhdikkaalla 37 jaardin pallonkannollaan, jossa hän sai hyvällä sivuttaisliikkeellään seinäjokiset ylipuolustamaan. Lisäpiste ei onnistunut ja Roosters johti 40-7. Viimeisellä jaksolla safetyna ja pelinrakentaja kaikkensa antanut Jerry Saarinen kipaisi puolesta kentästä pitkän kavennusmaalin. Jukka Ristolainen potkaisi Seinäjoki Crocodilesille 40-14 kavennuksen.

Crocodiles taisteli loppuun asti, mutta joutui tunnustamaan helsinkiläiset tällä kertaa paremmiksi ja kaatui lopulta krokotiilinnahkasaappaat jalassa 46-14.  Patrik Puhtimäki teki ottelun viimeisen maalin, kun ennakkoluulottomasti pelannut Karri Pajarinen vei  hyökkäysmiehistönsä jaardin päähän Crocodilesiin maalista 50 jaardin juoksullaan.

Mestaruus on Helsinki Roostersin kuudes B-nuorissa.

 

Team MVP Seinäjoki Crocodiles QB Jerry Saarinen

Team MVP Helsinki Roosters DE Samuli Vehkomäki

Game MVP Helsinki Roosters RB Patrik Puhtimäki