U17 NJC 2013 Tanska ll - Suomi II

17.10.2013

PM-kisojen avausottelussa Suomen ja Tanskan kakkosjoukkueilla oli tiukka ottelu, joka päättyi dramaattisen vaiheiden jälkeen Suomen voitoksi viime hetken heittomaalin ansiosta.

Ottelu alkoi Tanskan lyhyellä potkulla. Luis Acao otti muutaman jaardin siivuja, mutta Suomi pakotettiin lentopotkaisemaan. Lentopotkun aloitussyöttö oli liian korkea ja Tanskan Andreas Ekelund pääsi lopulta tekemään irtopallosta maalin. Lisäpisteen onnistuessa Tanska johti 7-0.

Fullback Toni Ahonen veti hyvällä rytinällä uudet yritykset. Luis Acao otti mahtavan kirmaisun ja eteni kolmenkymmentä jaardia. Suomi pääsikin 10 jaardin päähän maalista, mutta pelinrakentaja Kaarnakarin ja Acaon pallonvaihto epäonnistui ja Tanska piti maalialueensa puhtaana.

Suomen puolustus piti hyvin ja Tanska oli pakotettu potkaisemaan. Suomi sai erinomaisen kenttäaseman puolestavälistä kenttää. Taftin Joni Lindholm kantoi lähes peräjälkeen palloa kuusi kertaa edeten 54 jaardia. Suomen linjassa oikealla puolella hankolaiskaksikko ja vasemmalla turkulaislinjamiehet. Joni Lindholm juoksi väkivahvasti 7 jaardia maaliin Vili Kujanpää veti hyviä blokkeja. Lindholm juoksi myös lisäpisteet Suomen mennessä johtoon 7-8.

Tanska pääsi uusiin yrityksiin mutta hyvin joukkueena puolustanut Suomi piti jälleen puolensa. Hyvinkään Niklas Reinhardt taklasi. Tanskan hyvä onni jatkui ja se sai ilmaiseksi pallon Suomen rähmätessä pallon ensimmäisellä yrityksellään. Janne Sipilä pääsi vuorostaan irtopallon kaapimaan itselleen ja Suomi hyökkäsi uudelleen. Luis Acao oli pallonkantovuorossa ja hän käytti vikkelyyttään ja periksiantamatatonta pelityyliään hyväksi ja eteni kiertopeleillä.

Tanska sai kolmannen turnoverin Micke Kaarnakarin heittäessä syötönkatkon. Suomen puolustus oli kuitenkin taas kärppänä peittämässä irtopalloa tällä kertaa Kuopion Kalle Tanninen peitti irtopallon. Luis Acao kiitti pallonkantovuorosta ja siivutti jälleen 8 jaardin verran palloa eteenpäin. Joni Linholm kävi ei suostunut kaatumaan ensimmäiseen iskuun ja Suomi toi palloa väljemmille vesille. Hyökkäysvuorossa ei kuitenkaan saatu uusia yrityksiä ja Tanska sai pallon kun pelipuoliskoa oli jäljelleä minuutti.

Tanskan screeni alusti heittopelin, jossa Victor Stauning teki suomalaisten törmäillessä maalin. Rasmus Landbo potkaisi taukojohdoksi 14-8. Suomi menetti pallon kertaalleen aloituspotkussa ja Tanska pääsi kokeilemaan vielä kerran hyökkäystään. Jere Salejärvi taklasi ensimmäisen heiton ja toisen. Suomi menetti pallon neljästi ensimmäisellä jaksolla.

Kolmannen jakson alku oli tasaista vääntöä. Suomi pysäytti Tanskan kahdesti.  Suomi jakoi pelinrakentajavastuuta ja uusi pelinrakentaja Heikki Toivola onnistui heti heitossaan Niko Saarijärvelle. Hyökkäyksen koordinaattorina toiminut Aki Ollenberg jakoi pallonkantovastuuta Joni Lindholmin, Samu Teleniuksen sekä Luis Acaolle välillä. Suomi eteni kahden jaardin päähän maalista. Luis Acao kiitti kunniasta ja juoksi tilanteen tasanumeroihin 14-14. Suomen linja teki hyvää jälkeä ja Acao teki Suomen johtonumeroiksi 14-16 lisäpistejuoksullaan.

Rasmus Pedersen nostatti Tanskan joukkoja ja purjehti 10 jaardin päähän pitkällä pallonkannollaan. Tanskan pelinrakentaja Emil Sörensen juoksi johtomaalin lähietäisyydeltä. Lisäpistepotku epäonnistui. Tanska johti kutkuttavasti 20-16.

Suomi aloitti neljännellä jakson puolessavälissä ankaran takaa-ajon. Joni Lindholm jatkoi periksiantamatonta juoksuaan ja toi Suomen hyökkäystä eteenpäin kymmenen jaardin siivuilla. Luis Acao toi omat mausteensa otteluun, mutta pahaksi onnekseen menetti pallon tärkeässä paikassa. Tanska sai pallon ja aloitti hyökkäysvuoronsa. 
Hieno ottelu sai mahtavan lopun, kun Suomen puolustus sai safetyn ylimenneen aloitussyötön johdosta. Suomi oli kaksi pistettä jäljessä 20-18. Suomen etsikkoaika alkoi pelikellon näyttäessä 1:29. Pelinrakentaja Heikki Toivola vastasi haasteeseen ja heitti mahtavan kaaren Niko Saarijärvelle joka onnistui kiinniotossaan erinomaisesti ja teki voittomaalin Suomelle. Luis Acao kaunisteli hyvän pelipäivän päätteeksi lisäpistejuoksullaan 20-26 loppulukemat.

Team MVP Denmark DB Andreas Eklund
Team MVP Finland  LB Niklas Reinhardt
Game MVP Finland RB Joni Lindholm

 

Ottelun tilastot