U17 NJC 2013 Tanska l - Suomi I

17.10.2013
Suomi selkeästi parempi iltaottelussa.

Suomi pääsi hyökkäämään ensimmäisenä, mutta menetti pallon heti ensimmäisellä yrityksellä ja Tanska sai pallon itselleen 13 jaardin linjalta. Suomi ja onnistui pitämään kutinsa aina neljänteen potkuyritykseen asti. Pelissä tapahtui kuitenkin potkaisijaan  törmääminen ja Tanska sai uudet neljä yritystä. Rikki menneen juoksupelin päätteeksi Tanskan Andreas Lundsgaard peitti irtopallon. Lisäpistepotku epäonnistui. 6-0.

Suomen hyökkäys vastasi nopeasti ja Petteri Puntila heitti 58 jaardia pitkän heittomaalin Kalle Kilickesenille. Lisäpistepotkun mennessä ohi oli tilanne 6-6 tilanne ISS Stadionin valotaululla. Peli tasoittui neljänneksen loppua kohden. Suomen puolustus oli rautaa ja pakotti Tanskan kolmen yrityksen jälkeen lentopotkaisemaan jatkuvasti.

Pallo pomppi myös Suomelle. Tanskan lentopotkun palauttaja pukkasi pallon ilmaan ja linjamies Samuli Vehkomäki sai pallon ilmasta kiinni ja pelivälinettä lyhyen matkaa. Suomi sai hyvät jaardit Thach Mai Trin screen-pelillä, mutta tuomari näki kuitenkin pelissä virheen.

Molempien joukkueiden puolustukset pysyivät hyvin kartalla ja pystyivät torjumaan hyökkäysten etenemisyritykset. Leijonapuolustajat toivat Suomen mukaan peliin riistämällä irtopallon itselleen, kun pelikellossa oli jäljellä 3:35. Kilickesen otti 14 jaardia kopin ja sen jälkeen turkulaistoveri Janne Paavilainen kuljetti palloa eteenpäin uudet kymmenen jaardia. Fullback Paavilainen rynnisti kovaa kuin sarvikuono linjan läpi ja puski itsensä aina jaardin päähän Tanskan maaliviivasta. Joni Kähönen kiitti kunniasta ja vei Suomen johtoon 6-12. Oskari Lappalainen potkaisi puoliajan  numeroiksi 12-13.

Joni Kähönen aloitti pirteästi oman pallonkantovuoronsa ja hän purjehti parilla kantokerralla lähes puolen kentän verran. Suomen linjassa pelanneet Lahti, Ersan, Olavuo, Ristolainen ja Pulkkinen olivat kovassa blokkivireessä. Janne Paavilainen maalasi uudelleen ja juoksi Suomen kolmannen maalin lähietäisyydeltä. Lisäpistepotku meni ohi. 

Yleisvaikutelmana Suomen pelaajat tuntuivat piirun verran terävämmin liikkuvia sekä aggressiivisemmin. Puolustusta koordinoinut Tero Virtanen kierrätti pelaajia ja taklaukset jakaantuivat tasaisesti eri pelaajille. 115-kiloinen Juhani Jurvakainen pelasi linjan keskellä väkevää peliä yhdessä Samuli Vehkomäen kanssa. 
Suomella riitti vauhtia ja uusia jalkoja pallonkantajiksi. Suomi käytti kuutta eri pelaajaa keskushyökkääjän tontilla. Karri Pajarinen juoksi henrijussilamaisesti illan upeimman maalin viidenkymmenen jaardin pujottelun päätteeksi. Lisäpistepelissä veljekset Oskar ja Robin Drockila löysivät heittopelin muodossa. Tilanne 6-27.

Tanska potkaisi lyhyen lentopotkun ja hyvästä kenttäasemasta Suomi jatkoi hyvää hyökkäämistään ja Robin Drockila teki ensimmäisen maalinsa ja Kalle Kilickesen 2 lisäpistettä. Suomi johdossa 6-35. Magnus Nielsen otti syötönkatkon ilmaan pompanneesta pallosta, mutta Suomen puolustus oli tiukkana. Tanskan hurry up -hyökkäys aiheutti puolustukselleen harmaita hiuksia, sillä osa hyökkäysvuoroista kesti noin 30 sekuntia. Loppuaika ottelusta sujui vaihtorulianssia pyörittäessä ja ilman lisäpisteitä.

Ottelun tilastot

 

Team MVP Denmark LB Victor Lundmark

Team MVP Finland DT Juhani Jurvakainen

Game MVP Finland RB Janne Paavilainen