U17 NJC 2013 Suomi I - Ruotsi I

19.10.2013Team MVP Sweden Max Gunnarsson.
Team MVP Sweden Max Gunnarsson.
Team MVP Finland Lassi Nyman.
Team MVP Finland Lassi Nyman.
Game MVP Kalle Kilickesen.
Game MVP Kalle Kilickesen.


Suomi tyylikkäästi PM-mestariksi.

Lyhyt aloituspotkupeli onnistui Ruotsin osalta heti ja samalla länsinaapurit saivat  kaapattua itselleen hyökkäysvuoron. Ruotsi hyökkäsikin raivoisasti ensimmäisellä vuorollaan ja pääsi lyhyillä heitoilla ja linjanläpipeleillä eteenpäin. Tukimies Miikka Kokkonen taklasi kuitenkin pallon irti lyhyen heittopelin päätteeksi ja peitti pallon Suomelle.

Suomi ja Ruotsi vuorottelivat tuloksettomasti hyökkäysvuoroillaan. Takamies Lassi Nyman sai kotiyleisön hurraamaan, kun hän otti syötönkatkon Axel Pontenin keskelle suuntautuneesta heitosta. Kova lataus säilyi ottelussa, kun lähes välittömästi Ruotsin linjapuolustaja, väkivahva Max Gunnarsson otti rähmäyksen haltuunsa. Ruotsin fullback Oscar Gillström tunki linjan keskeltä palloa kohti Suomen maalia. Tero Virtasen joukot pitävät kuitenkin linjansa ja tekivät Ruotsin kenttäpotkumaaliyrityksen tuloksettomaksi. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen 0-0.

Pelirakentaja Oscar Drockila löysi mainiosti Robin Drockilan heittojensa päätpisteeksi. Juoksupeli alkoi ajoittain väläytellä mahdollisuuksiaan kun Thach Mai Tri ja Juuso Kantola ottivat ensimmäisiä yrityksiä. Oscar Drockila jatkoi hyviä otteitaan ja heitti lopulta hienon hyökkäyssarjan päätteeksi Kalle Kilickesenille maalin. Oskari Lappalainen potkaisi Suomen 7-0 johtoon.

Takamies Jere Paananen suoritti toisen neljänneksen puolessavälissä syötönkatkon ja palautti sitä parikymmentä jaardia. Suomi juoksuhyökkäsi tehottomasti ja joutui luopumaan pallosta. Ruotsi vaihtoi pelinrakentajaksi Jacob Rosenin, joka sai omilla juoksuilaan vei Ruotsia eteenpäin. Suomi piti kuitenkin tonttinsa puhtaana ja puoliajalle mentiin Suomen johdossa 7-0.

Kolmas jakso oli väkevää vääntöä. Oscar Drockila juoksi tärkeään kohtaan 16 jaardia, mutta hyökkäysvuoro päätyi lopulta syötökatkoon. Lassi Nyman pelasi varmasti safetyn paikalla ja otti ilmeettömästi toisen syötönkatkon ja palautti sitä hienosti 24 jaardia. Suomi teki toisen maalinsa heittopelillä, kun Kalle Kilickesen livahti 10 jaardia maalialueelle, jossa hän vastaanotti Drockilan heiton. Oskari Lappalainen potkaisi varmasti lisäpisteen. Suomi johti kolmannen jakson lopussa riemastuttavasti 14-0.

Suomi sai draaman kaareen keltaista väriä, kun Ruotsi eteni 15 jaardia sivurajarangaistuksen johdosta. Suomalaispelaaja oli häiritsevästi erotuomarin työskentelyväylällä. Ruotsi ei kuitenkaan päässyt hyödyntämään hämmentävää tilannetta. Suomi kävi välillä hyökkäämässä, mutta ei saanut mainittavaa etenemistä. Ruotsalaiset heittivät lyhyitä heittoja sivurajalle, mutta eivät saaneet niitä kiinni tai pitkissä kaarissa suomalaiset onnistuivat hyvin varjostustöissään.

Ottelun viimeiset minuutit Suomi juoksi ja Ruotsi heitti. Ruotsin puolustuslinjassa koko päivän tehokkaasti pelannut Max Gunnarsson otti ottelussa 7, 5 taklausta. Toisaalta Suomen hyökkäyslinja pelasi varmasti läpi turnauksen ja onnistui takaamaan 17 kertaa heittäneelle pelinrakentaja Drockilalle säkittömän päivän.

Ottelun lopussa koko turnauksen ajan hienosti lentopotkaissut Kalle Kilickesen veti korkean lentopotkun, jonka kiinniotossa ruotsalaispelaaja menetti otteen pelivälineestä. Suomi tyylitteli viimeiset minuutit ja Joni Kähösen kiertopeli varmisti ajan kulumisen loppuun.

U17 ikäluokkaa vuodesta 2008 päävalmentanut Tero Virtanen oli erittäin tyytyväinen hienosti sujuneisiin kisoihin. PM-kisat olivat hänen viimeinen kilpailunsa U17 päävalmentajana. U17 valmentajaryhmä siirtyy U19 maajoukkueeseen Petrus Penkin alaisuuteen.

- Suomella oli riittävästi lahjakkaita pelaajia toteuttamaan pelisuunnitelmia. Puolustus oli pelaamisen kulmakivi. Meillä oli myös uusia nimiä hyökkäyksen puolella, jotka vastasivat haasteeseen. Tämän joukkueen kanssa oli helppo työskennellä. Johtajuutta löytyi hienosti mm. kapteenistosta. Edellisissä kisoissa Suomi pelasi Ruotsia vastaan tasan varsinaisella peliajalla, tänään voitimme heidät. Tanska on kukistettu muutamaan kertaan. Seurojen tekemä juniorityö alkaa tuottaa tuloksia myös maajoukkueessa. Pakko on myös kiittää valmentajia, jotka ovat olleet käytännössä samat vuodesta 2008. PM-kisojen voitto perustuu osaksi valmentajien hyvää yhteistyöhön.

Suomi voitti U17 Pohjoismaiden mestaruuden 14-0.

Ottelun tilastot

PM-mestarit

Team MVP Sweden dl Max Gunnarsson

Team MVP Finland db Lassi Nyman

Game MVP Finland wr Kalle Kilickesen