Johann Dowe ja Ville Ferm 69ersin apuvalmentajiksi

23.10.2013


Ferm toimii myös seuran rekrytointikoordinaattorina.

 

Päävalmentaja Jason Thomasin johtama 69ersin valmennusryhmä saa Johann Dowen ja Ville Fermin myötä lisävahvistusta. Dowe vastaa hyökkäyksen linjan valmentamisesta ja Fermin vastuulle kuuluvat keskushyökkääjät. Valmentamisen ohella Ferm tulee toimimaan 69ersin rekrytointikoordinaattorina.

Pitkän, jo vuonna 1982 ECG:ssä aloitetun pelaajauransa viime kauteen päättänyt Dowe ehti kentällä edustaa useita suomalaisen jenkkifutiksen legendaarisia pioneeriseuroja, kuten Poli/Scotch Team, Lauttasaari Rams ja Munkka Colts. Ensiesiintyminen 69ersissä tapahtui vuonna 1994 ja kokemuksen myötä pelipaikka vaihtui alkuvuosien puolustusrooleista hyökkäyksen linjaan, jonka valmennuksen Dowe nyt siis ottaa vastuulleen. Siirtyminen valmennustehtäviin oli miehelle luonnollinen jatkumo.

– Kaikkien näiden pelivuosien jälkeen oli melko lailla selvää, että haluan jakaa kokemustani lajissa, jolta olen itse saanut niin paljon. Ja ennen kaikkea haluan tehdä niin juuri 69ersissä.

Porissa kaudella 2008 valmennusuransa aloittaneen Fermin tie 69ersiin on kulkenut usean pääkaupunkiseudun seuran kautta, hänen ehdittyään edustaa aiemmin ECG:tä, Roostersia ja TAFTia. Nyt edessä on miehen omien sanojen mukaan uran toistaiseksi suurin haaste.

– Tavoitteena on kehittää 69ersista vakiojoukkue Vaahteraliigan playoff -taistoihin. Samalla pyrimme luomaan laadukkaan valmennuspolun pikkujunnuista Vaahteraliigaan ja tarjoamaan pelaajille kaikissa ikäluokissa toimintaympäristön, jossa optimaalinen kehittyminen on mahdollista. Paljon on siis työtä tehtävänä, joten myös vastuuta on tarjolla.

69ers on jo aiemmin syksyllä kiinnittänyt yhdysvaltalaisen Mike Messerin edustusjoukkueensa puolustuksen koordinaattoriksi.