UNLV Rebels vs Air Force

21.11.2013Max Ehlert taklaushommissa. Valokuva:UNLV athletics.
Max Ehlert taklaushommissa. Valokuva:UNLV athletics.

Max Ehlertin UNLV Rebels kohtaa Air Forcen kohtalokkaassa ottelussa perjantain vastaisena yönä.

Ottelulla on iso merkitys kauden loppuvaiheisiin, sillä jos UNLV Rebels voittaa ainakin yhden ottelun jäljellä olevista kahdesta ottelusta, pääsee joukkue pelaamaan Bowl -otteluun Las Vegasin ulkopuolelle ensimmäistä kertaa koulun historiassa. Rebelsin record on tällä hetkellä 5-5.

Air Force vs UNLV
 

Lähtötilanne on otollinen UNLV:n kannalta. Air Force on voittanut vain  kaksi ottelua kymmenestä kuluneella kaudella. Rebels onnistui viime vuonna voittamaan Air Forcen. Air Force on perinteinen triple option -joukkue, mutta päävalmentaja Troy Calhoun on väläytellut heittämisen lisäämistä. Air Forcen tavoitteena on saada aikaan lisää isoja pelejä. Max Ehlert ja kumppanit saavat juosta Falconsin pallonkantajien perässä koko illan Colorado Springsissä, sillä Falcons on heittänyt kaudella vain 141 kertaa ja juossut 538 kertaa.
Suuri ero illan ottelussa löytyy linjapelaajien koosta. Air Force linjapelaajat painavat maksimissaan 122 kg. Päävalmentaja Calhoun muistelee kuinka kaksikymmentä vuotta sitten linjamiesten painoero vastustajien suhteen oli 11kg ja nykyisin keskimäärin 27 kg .

Max Ehlert on ollut mukana Rebelsin tukimiesten rotaatiossa kymmenessä ottelussa, joista hän on kerännyt 10 soolo- ja 12 avustavaa taklausta. Tilastoista löytyy merkinnät yhdestä linjan takana tehdystä taklauksesta sekä yhdestä rähmäyksen aikaansaamisesta.

Rebelsin haasteena on pelata kylmässä säässä mekaanisesti toimivaa triple optionia vastaan. Sääennuste lupaa yhdestä yhteentoista pakkasastetta. Lumikuurot ovat mahdollisia myös.
Air Force pelaa Colorado Springsin lumikentällä perinteisesti ilman pitkiä paitoja tai muita lämpövarusteita. UNLV puolestaa pukeutuu sään mukaan ja aikoo ottaa edun itselleen kylmässä ilman alassa.  UNLV:n päävalmentaja Bobby Hauckille olosuhteet ovat tutut, sillä hän on asunut ja valmentanut neljä vuotta Coloradossa. Joukkue on valmistautunut pelaamaan tasapainoisesti juoksu- ja heittopelejä. 

Bobby Hauckin mietteitä ennen ottelua


UNLV:n Bowl näkymät

Jos ja kun Rebels voittaa tuon yhden ottelun tulee vaihtoehdoiksi Bowl-otteluun:

Sheraton Hawaii Bowl

Mountain West vs. Conference USA • 24.12.2013 Honolulu, HI
Mahdollinen vastustaja: Middle Tennessee, East Carolina

Bell Helicopter Armed Forces Bowl

Mountain West vs. Navy • 30.12.2013 Fort Worth, Texas
Vastustaja Navy

Famous Idaho Potato Bowl

Mountain West vs. Mid-America Conference 21.12.2013 Boise, Idaho
Mahdollinen vastustaja: Bowling Green, Buffalo

Gildan New Mexico Bowl

Mountain West vs. Pac-12 • 21.12.2013 Albuquerque, New Mexico
Mahdollinen vastustaja: Oregon State, Arizona