IFAF osaksi Olympiaperhettä

10.12.2013


KOK myönsi amerikkalaisen jalkapallon maailmanliitolle (IFAF) väliaikaisen tunnustuksen

 

Kansainvälisen Olympiakomitean hallitus myönsi tänään amerikkalaisen jalkapallon maailmanliitolle (IFAF) väliaikaisen tunnustuksen Sveitsin Lausannessa. IFAF on 64 jäsenmaan liitto, joka toimii kuudessa maanosassa ja jonka alaisuudessa pelataan amerikkalaisen jalkapallon lisäksi lippupalloa, ja rantalippupalloa.

 

”IFAF on ylpeä vastaanottaessaan tunnustuksen ja liittyessään Olympiaperheeseen,” totesi IFAF puheenjohtaja Tommy Wiking ja jatkoi kiittäen KOK:n hallitusta ja työntekijöitä tuesta prosessin aikana sekä kaikkia IFAF:n jäsenmaita ja maanosakomiteoita. ” On erityisen kiitollista jakaa tämä tunnustus kaikenikäisten, nykyisten ja entisten, amerikkalaisen jalkapallon harrastajien kanssa ympäri maailman. He ovat tehneet ja tekevät lajistamme poikkeuksellisen urheilun, joka vangitsee mielikuvituksemme ja yhdistää meitä.”
 

”KOK:n puolesta, olemme iloisia toivottaessamme IFAF:n olympiaperheeseen. Lajiliitto on pitkään osoittanut vahvaa viehätystä nuorisossa ja ottaa suuria harppauksia eteenpäin kehittäessään lajiaan ympäri maailman. Uskomme tämän väliaikaisen tunnustuksen lisäävän vauhtia lajien kansainvälisen kehityksessä, totesi Christophe Dubi, IOC Sports Director.
 

” Tunnustus on palkinto pitkästä ja määrätietoisesta työstä mitä IFAF:n ja sen jäsenmaiden toimesta on tehty lajin eteenpäin viemiseksi. SAJL on iloinen IFAF:n saavutuksesta ja tulee jatkossakin osallistumaan aktiivisesti IFAF:n toimintaan. ” totesi SAJL puheenjohtaja Roope Noronen