Ehlert toisena suomalaisena Bowl-otteluun

12.12.2013


Ottelu pelataan Cotton Bowl stadionilla.
Ottelu pelataan Cotton Bowl stadionilla.
Max Ehlert on pelannut Rebelsin riveissä sisempänä tukimiehenä.
Max Ehlert on pelannut Rebelsin riveissä sisempänä tukimiehenä.

Seppo Evwaraye voitokkaan Alamo Bowlin jälkeen
Seppo Evwaraye voitokkaan Alamo Bowlin jälkeen

Max Ehlertin viimeinen college-ottelu huipentuu Heart of Dallas Bowlissa, kun UNLV kohtaa North Texasin uudenvuodenpäivänä.

UNLV:n jalkapallojoukkue pääsee Bowl-otteluun kolmentoista vuoden tauon jälkeen. Joukkue pelaa North Texasia vastaan 1.1.2014 Heart of Dallas Bowlissa Texasissa.

Rebels sai voittosaldokseen 7-5 kuluneella kaudella. Yliopiston Director of Athletics Tina Kunzer-Murphy on innoissaan, sillä Bowliin pääsy vaati paljon työtä ja on osoitus joukkueen kehityksestä. UNLV on ollut voitokas jokaisessa kolmessa Bowl esiintymisessään:

1984 California Bowl UNLV-Toledo 30-13
1994 Las Vegas Bowl UNLV-Central Michigan 52-24
2000 Las Vegas Bowl UNLV-Arkansas 31-14

Suomalaisista aiemmin on Bowl-otteluissa on esiintynyt Seppo Evwaraye Nebraskan yliopiston väreissä. Hänellä on kokemusta useammasta Bowlista, joista Nebraska selvisi voittajina jokaisesta. Ensimmäinen niistä tapahtui redshirt freshman roolissa, kun Nebraska pääsi Rose Bowliin 2002. 

- Koko matka oli todella huikea. Olimme Kaliforniassa lähes 2 viikkoa joulun aikoihin. Koko kaupunki oikeastaan tiesi että olimme yhdessä Miamin kanssa siellä ja tästä sitten aiheutui monia hyviä ja myös huonoja asioita. Tunnelma oli aivan katossa vaikka vähän aavistelin että emme tule pärjäämään itse ottelussa.

Evwarayelta jäi toisena vuotena Independence Bowl väliin, kun hän toipui loukkaantumisesta. Alamo Bowleista ensimmäisessä Seppo oli vaihtopenkillä ja pääsi mukaan muutamiin hyökkäysvuoroihin Michigan Statea vastaan. Toinen Alamo Bowl seniori-vuotena jäi mieleen parhaiten.

- Kausi oli ollut pitkä ja minulla oli hankalat hiusmurtumat jalkapohjissa molemmissa jaloissa. Erityisten pelikenkien ja lääkärin toimien ansiosta pystyin pelaamaan ottelun. Tunnelma oli heti alusta alkaen hieman haikea, mutta meillä senioreilla oli hyvä fiilis. Olimme saaneet  voittosaldon nostettua edellisen kauden 5-6 numeroista 8-4. Meillä oli sellainen fiilis, että saatiin kammettua laiva takaisin oikeaan suuntaan. Tiesimme että ottelusta tulee kova sillä oli Michiganilla monta pelaajaa, jotka todennäköisesti tultaisiin varaamaan NFL:ään.

- Kumpikaan joukkue ei päässyt niskanpäälle vaan raskaansarjan iskuja vaihdeltiin läpi koko matsin. Lopussa olimme kuitenkin vahvempia vaikka ihan viime sekunneilla meinasi käydä emämunaus, kun Michigan lähti palauttamaan palloa. Ihmisiä oli jo tässä vaiheessa vellonu kentälle ja tilanne oli kaoottinen. Ennen maalia kuitenkin reservi DB Titus Brothers sai taklattua Michiganin palauttajan ulos kentältä. Muistaakseni tuon vuoden Alamo Bowl oli toiseksi katsotuin Bowl ottelu heti mestaruusottelun jälkeen sinä vuonna. 

- Alamo Bowliin oli hieno päättää unelma yliopistossa pelaamisesta. Kentältä pois kävellessä tuli kyyneleet silmiin, kun vihdoin ymmärsin että en enää ikinä pääse edustamaan Nebraskaa kentällä.

3.1.2002 Miami (FL) 37 Nebraska 14  Rose Bowl
27.12.2002 Mississippi 27 Nebraska 23 Independence Bowl
29.12.2003 Nebraska 17 Michigan State 3  Alamo Bowl
28.12.2005 Nebraska 32 Michigan 28  Alamo Bowl