Koko henkilöstöä koskeva lomautusvaroitus SAJL:ssa

3.4.2020

SAJL:ssa koko henkilöstöä koskeva lomautusvaroitus
SAJL:ssa koko henkilöstöä koskeva lomautusvaroitus

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liittohallitus on päättänyt torstain kokouksessaan antaa lomautusvaroituksen henkilöstölleen. Lomautuksen on tarkoitus kattaa koko henkilöstö.

Koronaepidemia on lakkauttanut perinteisen urheilutoiminnan Suomessa maaliskuun puolivälistä alkaen. SAJL:n toimintasuunnitelman keskeisen toiminnan keskeytyessä ja tulovirtojen pysähtyessä vaikutukset sekä taloudellisesti että toiminnallisesti ovat kovia.  

Palkkakustannusten säästämisen ohella taloudellisten edellytysten parantamiseksi SAJL on neuvotellut alennuksia useisiin toimintaan liittyviin kustannuksiin ja siirtänyt mm. eläkemaksuja. Henkilöstö on jo aiemmin vaihtanut lomarahansa vapaapäiviksi osallistuakseen yhteisiin talkoisiin.

Lomautukset on tarkoitus käynnistää 1.5.2020 alkaen ja ne ovat on tarkoitus toteuttaa toistaiseksi. Tässä vaiheessa lomautusten arvioidaan kestävän enintään 90 vuorokautta.

SAJL:n tavoitteena on edelleen toteuttaa sarjatoimintaa kaudella 2020. Lisätietoja suunnitelmista ja mahdollista aikatauluista kerrotaan myöhemmin.