Päätös: Ei kilpailutoimintaa ennen juhannusta

17.4.2020


Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liittohallitus on 16.4. kokouksessaan päättänyt siirtää kaiken kilpailutoiminnan käynnistymisen juhannuksen jälkeiseen aikaan.

SAJL:n hallitus päätti edellisessä kokouksessaan siirtää miesten Vaahteraliigan ja 1-divisioonan aloitusajankohtia aikaisintaan heinäkuun lopulle. Nyt tehty päätös koskee kaikkia muita sarjoja mukaan lukien nuorten ja korkeakouluopiskelijoiden omat sarjat.

Kunkin sarjan nimetyt sarjapäälliköt ovat valmistelleet vaihtoehtoisia aloitusajankohtia sekä sarjamalleja, joista kerrotaan lähemmin koronatilanteen ennusteiden antaessa toiveita kilpailutoimintojen käynnistämiselle.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liittohallitus jatkaa viikoittaisia kokoontumisiaan ja seuraa epidemian torjumiseen tähtäävien viranomaisohjeiden vaikutuksia lajille ja lajin harrastajille. Toistaiseksi yhtään SAJL:n kilpasarjaa ei ole päätetty peruuttaa kauden 2020 osalta.  SAJL:n vakinaista henkilökuntaa koskeva lomautus käynnistyy 1. toukokuuta alkaen ja kestää maksimissaan 90 päivän ajan. Tarkempia ohjeita toiminnasta lomautuskauden aikana annetaan ennen toukokuun alkua.