John Clements Roostersin takakentälle

12.2.2014


Eurobowl-voittaja vahvistamaan Roosters-puolustusta.

Helsingin Roostersin kolmas amerikkalaisvahvistus on kovat meriitit eurooppalaisesta jenkkifutiksesta omaava takamies John Clements. Viime kaudella hän voitti kovatasoisen Saksan liigan mestaruuden New Yorker Lionsissa. Kaudet 2011 ja 2012 hän pelasi innsbruckilaisessa Swarco Raidersissa jossa hän voitti Eurobowlin sekä Itävallan mestaruuden. Kaudella 2011 hänet valittiin Itävallan liigan parhaaksi puolustajaksi.

Lionsissa hänelle kirjattiin viidessä ottelussa viime kaudella 14 taklausta ja yksi syötönkatko. Hänen kautensa katkesi leikkauksen vaatineeseen polvivammaan heinäkuussa.

- Olen tehnyt paljon töitä kuntoutuksen parissa saadakseni jalkani 100-prosenttiseen kuntoon. Olen luottavainen siihen, että pysytn palaamaan sellaiseksi pelaajaksi ja pelintekijäksi kuin olin aiemmin, Clements kertoo.

Yliopistouransa hän pelasi 2005-2008 University of New Hampshiressä.

- John Clementsin kokemus, monipuolisuus ja urheilullisuus yhdistettynä hänen nopeaan ja kattavaan pelin lukemiseen tekevät hänestä
yhden puolustuksemme johtajista kaudella 2014. Hän on meille X-factor myös tärkeässä erikoisjoukkuepelaamisessa, päävalmentaja Juha Hakala sanoo.