Mäkelänrinteen urheilulukio

13.2.2014Vas. Jere Lahti, Jere Jussila, Matias Sarvela ja Kimi Linnainmaa.
Vas. Jere Lahti, Jere Jussila, Matias Sarvela ja Kimi Linnainmaa.

Märskyn urheilulinjalla on viidettä vuotta oma amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmä.

Liiton nuorisopäällikkö Heikki Halttunen ja Mäkelänrinteen lukion valmennuksen lehtori Simo Tarvonen sopivat yhteistyöstä ensimmäisen jenkkifutiksen valmennusryhmän toiminnan aloittamisesta elokuussa 2009 lähtien.

Mäkelänrinteen lukion   valmennus- tai liikuntapainotteinen opiskeluohjelmassa opiskelee yli 560 urheilijaa noin 58:ssa lajissa. Harjoituksia ohjaa yli 40 valmentajaa. Koulu onkin suurin urheilijoiden päivittäisharjoittelua järjestävä organisaatio maassamme. Lukion käynti ei kuitenkaan etene vain urheilun ehdoilla, sillä myös koulutyö tulee suorittaa sovittujen kurssien puitteissa. Urheilulukiolaiset saavat 13 kurssisuoritusta urheilusta / 75 vaaditusta lukiokurssista kolmen vuoden opiskeluissa ja 18 kurssia neljän vuoden lukio-opiskelussa.

Lajiryhmän jäseniltä ei peritä harjoittelumaksua. Mäkelänrinteen uimahallin punttisali, ylätasanne (juoksu&hyppypaikka), palloilusali lisättynä Velodromilla ovat ryhmän jäsenille ilmaiset. Jokaisesta vuoden kattavasta henkilökohtaisesta fyysisen harjoittelun ohjelmasta urheilijat sopivat vastuuvalmentajan kanssa erikseen. Lisäksi Mäkelänrinteen urheilulukio tarjoaa fysioterapiaa,oheisharjoitteluaterveydenhuoltoa sekä psyykkistä valmennusta opiskelijoilleen.

Ryhmässä on 1996-1994 syntyneitä pääkaupunkiseudun koululaisia, joilla on halu kehittyä ja harjoitella sekä mahdollisuus osallistua opintojensa ohessa valmennusryhmän toimintaan.
Mäkelänrinteen urhelulukion jenkkifutaajat treenaavat säännöllisesti läpi viikon. Ryhmän fysiikkavalmennuksesta on vastannut  syksystä 2013  lähtien Matias Sarvela, joka on päätoiminen fysiikkavalmentaja Tapiolan Hongassa. Sarvela on pelasi aikoinaan ulomman tukimiehen pelipaikkaa neljän vuoden ajan Louisiana Collegessa Yhdysvalloissa. Sarvela opiskeli Louisianassa  liikunnanopetusta ja liikuntatiedettä neljä vuotta, jonka aikana keskittyi opinnoissaan fysiikkavalmennukseen. Matias Sarvela kuuluu miesten maajoukkueen kokoonpanoon.

Mäkelänrinteen lajiryhmä 2013-2014:
Petrus Raekivi s. 1996
Jere Lahti s. 1996
Yannick Chaudhary s.1996 (vaihto-oppilaana Van, Texas USA:ssa syksystä 2013 lähtien)
Story Patrick s. 1996
Jere Jussila s. 1995
Patrik Puhtimäki s. 1995
Kimi Linnainmaa s. 1994
Julius Kujala s. 1994

- Harjoituksissa on keskitytty nostotekniikoiden hiomiseen ja jenkkifutaajan räjähtävyyden ja voiman kehittämiseen. Salitreeni pohjautuu olympianostojen kuten rinnallevedon ja tempauksen ympärille, josta pyritään luomaan mahdollisimman laaja ja monipuolinen harjoitus. Harjoituksien aikana myös pyrimme lisäämään pelaajan liikkuvuutta ja parantamaan peliasentoa.

-"Pelaajat ovat erittäin motivoituneita, ja he pyrkivät kovalla harjoittelulla viemään suorituskykynsä uudelle tasolle, ja heitä on ollut ilo valmentaa" Sarvela kommentoi.

Mäkelänrinteen urheilulinjan hakuohjeet.

Verkkolehti Märskyläinen

Märsky facebookissa