John Breza Ranskan liigasta Vaasan Royalsiin

18.2.2014


Tukimies pelasi Roostersissa 2010.

Roostersissa kaudella 2010 pelannut tukimies John Breza edustaa tulevalla kaudella ykkösdivisioonan nousijajoukkue Vaasan Royalsia. Edelliset kolme kautta Breza on pelannut Ranskan liigan huippujoukkueisiin lukeutuvassa La Courneuve Flashissa. Breza voitti Flashin paidassa Ranskan mestaruuden 2011, ja eteni kaikilla kolmella kaudellaan vähintään semifinaaleihin.

- Hankimme tukimiehen koska halusimme puolustukseen sellaisen pelaajan joka pystyy vaikuttamaan mahdollisimman laajasti pelinkulkuun aivan kuten pelinrakentaja hyökkäyksessä. Hän tulee esille tuomalla painetta, peittämällä sekä taklauksilla. Breza valikoitui suhteellisen nopeasti, hän oli oikeastaan ykkösvaihtoehto. Tunsin hänet viimeiseltä pelikaudelta (Porvoo 2010) ja olen saanut hänestä paljon positiivista palautetta niin kassapelaajilta kuin vanhoilta valmentajilta, päävalmentaja Seppo Evwaraye sanoo.

Yliopistouransa Breza pelasi Western Oregonissa. Roostersiin hän tuli loppukaudesta 2010. Kolmessa ottelussa hänelle kirjattiin 16,5 taklausta.

- Hän tulee myös avustamaan puolustuksen valmennuksessa ja scouttaus-työssä. Se on meille erittäin tärkeää koska hyviä kotimaisia valmentajia on  vähän ja heilläkin on rajalliset resurssit. Brezalla on kokemusta Ranskasta puolustuksen valmentamisesta niin pelipaikka- kuin koordinaattoritasolla.

Jo aiemmin Royals pestasi pelinrakentajakseen yhdysvaltalaisen Herbert Bynesin.