U15 kehitysjoukkue

11.4.2014

Kehitysjoukkueen toiminta on alkanut hyvissä merkeissä. Kolmelle eri leirille on osallistunut 109 pelaajaa.

Kehitysjoukkuetoiminnan tarkoitus on kartoittaa lupaavia pelaajia ja kehittää pelaajien tekniikoista eri pelipaikoilla. Samalla pelaajien harjoitteluaktiivisuutta ja testituloksia seurataan. Noin 60 pelaajaa on suorittanut Kasva urheilijaksi ominaisuustestejä, jotka antavat hyvän vertailukohdan myös muiden lajien harrastajiin.

Viime vuoden lokakuussa aloitettuun kehitysjoukkueen toimintaan on osallistunut kolmella leirillä Turussa, Nastolassa ja Seinäjoella yhteensä 109 eri pelaajaa. Pelipaikkakohtaisesti pelaajien määrät ovat olleet puolustuksessa takakenttäpelaajia 14, linjapuolustajia 20 ja tukimiehiä 14. Hyökkäyksen puolella ilahduttavaa on ollut suuri pelinrakentajien määrä 12. Keskushyökkääjiä on leirityksissä mukana ollut 13, hyökkäyslinjamiehiä 14 ja laitahyökkääjiä 22. Seurakohtaisesti eniten osallistujia ikäryhmän pelitaitojen kehittämiseen on tullut Turusta, josta pelaajien määrä on ollut 20. Helsinki Roostersista ja Hyvinkää Falconsista on ollut molemmista 12 seuran edustajaa. Pelaajia on ollut mukana laajalta rintamalta 17 eri seurasta. Pelaajat ovat osallistuneet avoimille leireille omien seuravalmentajiensa suosituksista.

Valmentajina ovat toimineet QB Mark Collier, WR Andrew Bull, RB Heikki Halttunen ja Harri Salomäki, OL Erkki Toivola, DL Joni Niskanen, LB Arttu Koivisto ja DB Jan-Erik-Nyrövaara ja Toni Bärlund. Joukkueenjohtajana on toiminut Juhani Vainio ja lääkärinä Tuukka Toivio.

Leireistä on jäänyt hyvä tunnelma. Harjoitussuunnitelmat on toteutettu suunnitellusti ja pelaajisto on saanut lisää kokemusta 11 vs 11 pelaamisesta. Hyökkäys on opetelluPuolustust peruspelaamista i-back muodostelmasta. Heittopelaaminen on ollut pääosin nopeaa 3-askeleen heittämistä. Viimeisellä leirillä hyökkäyspelaajia haastettiin counter-pelillä ja sen play action johdannaisella waggle-pelillä. Lyhyessä ajassa sisäänajettujen heittopelien toteuttaminen isokokoisen viiden miehen hyökkäyslinjan takaa on tuonut omat haasteensa.

Puolustus on keskittynyt perus 4-3 pelaamiseen, josta perinteisen miespeittämisen lisäksi on testattu miten 2-syvä aluepuolustus toimii. Leireillä ei ole blitzattu ja erikoispelejä ei ole vielä harjoitettu.

Maajoukkueena ryhmä ei ole vielä esiintynyt. Lokakuussa 2013 oli tarkoitus pitää yhteinen leiri ruotsalaisten kanssa ja pitää scrimmage-ottelu sen jälkeen. Ruotsalaiset jättivät tämän kuitenkin väliin. Tulevaisuudessa U15 ikäryhmä pelaa myös maaotteluita.

Osaa pelaajista suositellaan U17 maajoukkueen leirityksiin. Turun leiriltä 10 pelaajaa valittiin mukaan viime vuoden PM-kisojen kehitysjoukkueeseen, joka voitti sekä Tanskan että Ruotsin vastaavat ryhmät. U17 maajoukkue kohtaa ystävyysottelussa Ruotsin lokakuun lopussa päävalmentaja Rami Liljan johdolla..