Velodromilla Pohjoismaiden kärkikamppailu lauantaina

16.5.2014


Edelliset neljä Ruotsin mestaruutta voittanut Crusaders Roostersin vieraaksi.

IFAF Champions Leaguessa avauskierroksella voitot ottaneet Roosters ja Carlstad Crusaders kohtaavat lauantaina Velodromilla. Panoksena on lohkovoitto ja pääsy heinäkuussa Ranskassa pelattavaan lopputurnaukseen.

Roosters kaatoi Örebro Black Knightsin 61-43, Crusaders kööpenhaminalaisen Towersin 34-24.

Ottelua voidaan pitää myös Pohjoismaiden kärkikamppailuna. Roosters on voittanut edelliset kaksi Vaahteramaljaa, Crusadersilla puolestaan on päällä neljän mestaruuden putki.

- Crusaders on astetta kovempi joukkue kuin Örebro. He ovat laadultaan tasaisempi joukkue, ja hyökkäyspeli on valmiimman näköistä, koska joukkue on pysynyt ennallaan viime kaudesta. Heillä on kokoonpanossaan monta Ruotsin maajoukkuemiestä, Roostersin päävalmentaja Juha Hakala sanoo. 

Crusadersin hyökkäystä johtaa isokokoinen (197 cm / 115 kg) Ruotsin maajoukkuepelinrakentaja Anders Hermodsson. Hermodsson on hyvä juoksemaan pallon kanssa itse, joten hän tuo lisäulottuvuuden joukkueen peliin.

Hakala nostaa esille myös laitahyökkääjä Fredrik Isakssonin.

- Hän on yksi parhaista eurooppalaisista laitahyökkääjistä.

Puolustuksessa Crusaders käyttää Suomessa melko harvinaista 3-3-5-systeemiä.

- Emme ole kauheasti pelanneet sitä vastaan. Suomessa sitä on käyttänyt Jaguaarit ja joskus Crocodiles.

- He blitzaavat siitä monipuolisesti eri suunnista.

Roosters menetti Örebro-ottelussa useita pelaajia sairastuvalle, mutta lähes kaikki ovat lauantaina pelikunnossa. Miikka Lievonen on yhä sivussa sormivamman takia.

- Sunnuntain preseason-ottelussa saimme hyvin peliaikaa nuorille ja uusille pelaajillemme, Hakala sanoo Crocodilesin voittoon päättyneestä ottelusta.

 

Roosters-Crusaders alkaa kello 14 lauantaina.