Miesten EM-kisat

30.5.2014


Kuva (Herbert Kratky)
Kuva (Herbert Kratky)

Hallitseva Euroopan mestari Saksa pöllytti Suomen EM-kisojen avausottelussa luvuin 47-7 (24-0).

 

Suomen hyökkäys ei missään vaiheessa päässyt kunnolla käyntiin. Pelinrakentajan Miro Kadmiryn heittopeli ei ollut kunnossa ja tuloksena oli kolme syötönkatkoa, mitkä Saksa käytti surutta hyväkseen. Suomen puolustus pelasi vahvan pelin tuloksesta huolimatta.

 

Saksa siirtyi johtoon vajaa neljä minuuttia ottelun alkamisen jälkeen, kun Aurieus Adegbesan otti kiinni pelirakentajan Marco Ehrenfriedin pitkän heiton. Saksa jatkoi hyviä esityksiään toisella neljänneksellä. Ensiksi Jan Hilgenfeldtin potkumaali, minkä jälkeen joukkue siirtyi syötönkatkon ansiosta 17-0 johtoon Johannes Brennerin touchdownilla.

 

Toisella neljänneksellä nähtiin valitettavia virheitä Suomen joukkueelta. Kaksi syötönkatkoa lisää ja yksi rähmäys antoivat Saksalle mahdollisuuden kasvattaa johtoaan tuntuvasti, eikä Saksa epäröinyt käyttää kaikki mahdollisuudet hyväkseen. Suomen Akseli Olin yritti vielä potkumaalia viisi sekuntia ennen puoliajalle menoa. Potkulla oli riittävästi pituutta, mutta valitettavasti pallo meni ohi. Tilanne puoliajalle mentäessä 24-0.

 

Saksa ei kuluttanut turhaan aikaa toisen puoliajan alkaessa, vaan siirtyi jo 30-0 johtoon Danny Washingtonin touchdownilla. Suomen Seikko Vennelä onnistui blokkaamaan lisäpisteyrityksen. Ongelmat Suomen hyökkäyksessä jatkuivat ja kolmas syötönkatko oli realiteetti. Tällä kertaa Fabien Gaetner vei pallon maaliviivan yli ja tulos taululla on 37-0. 

Suomen valopilkku ja pelin ainoa touchdown nähdään kolmannella neljänneksellä, kun Ville Kurvinen kiinniottaa Miro Kadmiryn 35 jaardin heiton ja juoksee pallon näyttävästi maalin.Ottelun lopussa nähtiin vielä kaksi Saksan touchdownia ja potkumaali. Saksan esitys on häikäisevä. Loppulukemat Saksalle 47-7.

 

Suomen parhaaksi pelaajaksi valittiin Efe Evwaraye.

-        Tänään ei ollut meidän päivä. Nyt pitää olla lyhyt muisti ja unohtaa kaikki mahdollisimman pian. Ylihuomenna pelataan Ruotsia vastaan ja se on ottelu, mitä me ei voida hävitä.

Suomen päävalmentaja Tuomas Heikkinen oli lyhytsanainen. Samaa mieltä hän oli, että tänään ei ollut Suomen päivä.

-        Saksa oli vahvempi joukkue. Haluaisin kuitenkin uskoa, että turnauksen jälkeen voin sanoa, etä pelaamme parempaa jalkapalloa kuin neljä vuotta sitten.

-        40 tunnin päästä kohtaamme Ruotsin. Päätehtäväni on nyt vaan saada joukkue fokusoitua ylihuomiseen otteluun.

Suomi kohtaa 1.6 Ruotsin. Ruotsilla on sen jälkeen vielä peli Saksaa vastaan. Jos Saksa voittaa Ruotsin, ratkaisevat Suomi ja Ruotsi kohtaamisessaan paikasta pronssiottelussa.