Jerell Jones Jaguaareihin

24.6.2014


Päävalmentaja Mikko Lyyra siirtyy joukkueen ykköspelinrakentajaksi.

Kaksi ensimmäistä otteluaan ykkösdivisioonassa hävinnyt Jyväskylän Jaguaarit on hankkinut riveihinsä yhdysvaltalaisen Jerell Jonesin. Jyväskylässä kaavaillaan Jonesia, 29, lähinnä keskushyökkääjän paikalle. Viime vuosina hän on pelannut pääasiassa laitahyökkääjänä ja potkujen palauttajana. Rhode Islandin yliopistossa Jones pelasi keskushyökkääjänä.

Yliopistovuosiensa jälkeen Jones on pelannut Yhdysvalloissa pienjoukkuejenkkifutista, eurooppalaisesta jenkkifutiksesta hänellä on kokemusta Saksasta.

Jyväskyläläisten tarkoituksena oli viedä kausi läpi ilman ulkomaalaisvahvistuksia, mutta mieli muuttui.

- Tarkoitus on alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kehittyä koko kauden, vakiinnuttaa hyökkäystapa ja jakaa vastuuta monipuolisesti omille pojille. Uskomme, että muutosten avulla pystymme tähän paremmin kuin alkukaudesta, päävalmentaja Mikko Lyyra kertoo.

- Jonesin asuminen järjestyy kumppanimme KOAS:n, kautta. Yhteistyömme ansioista pystymme tarjoamaan saman edun kesäksi myös muualta Suomesta tuleville kotimaisille urheilijoille, Lyyra vinkkaa.

- Asunnon lisäksi Jones ei saa pelaamisestaan Jyväskylässä muuta korvausta, kuin yhteistyökumppaneiden kautta järjestyvän päivittäisen aterian Old Brick’s:sä ja salikortin Elixian kautta. Kiitokset vahvistuksesta kuuluvat siis etenkin näille tahoille ja Jonesille
itselleen. Hänen asenteensa on ollut mahtava, Lyyra kehuu.

Lyyra siirtyy itse joukkueen ykköspelinrakentajaksi. Alkukauden ajan joukkueen pelinrakentajana pelannut Henri Winter asuu ja työskentelee Hyvinkäällä, mikä on estänyt harjoittelun joukkueen kanssa.

- Tavoitteemme on kehittyä koko kauden ajan ja saada vakiinnutettua heittovoittoinen pelitapa korkealla tasolla. Koska Henrin tilanne on vaikea, on parempi pyrkiä tähän muilla keinoilla, Lyyra kertoo. Hän tekee paluun kentille yhden kauden tauon jälkeen. Viimeksi Lyyra on pelannut jyväskyläläisten kakkosjoukkueessa kaudella 2012. Hän on tuurannut Winteriä harjoituksissa koko kauden ajan.

Lyyra on entinen maajoukkuekeskushyökkääjä, joka toimii ensimmäistä kauttaan Jaguaarien päävalmentajana.

Jones pelasi lukiossa pelinrakentajana, ja Jaguaarit testaa miehen taitoja myös tuolla pelipaikalla.