Vastuullinen seuratoiminta avainasemassa korona-aikana

12.10.2020

SAJL suosittelee viranomaissuositusten ja määräysten noudattamista
SAJL suosittelee viranomaissuositusten ja määräysten noudattamista
Olympiakomitea julkaisi ohjeita vastuullisesta seuratoiminnasta
Olympiakomitea julkaisi ohjeita vastuullisesta seuratoiminnasta

Koronaepidemia on Suomessa siirtymässä useilla alueilla leviämisvaiheeseen. Tämä vaatii meidän kaikkien huomion!

Amerikkalaisen jalkapallon perhe on siitä onnellisessa asemassa, että olemme päässeet viemään lävitse lähes kaikki sarjamme ja ainoastaan keväällä keskeytetty korkeakoulusarja on edelleen ratkaisuaan vaille. Voimme yhdessä sanoa onnistuneemme lähes täydellisesti kevään rajoitusten sekä kesän sarjojen ajoitusten osalta.

Vaikka sarjakaudet ovat päättyneet, on jo osa seuroista aloittanut valmistautumisen kauden 2021 sarjoihin. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry kannustaa jäsenseurojaan noudattamaan edelleen tinkimättä viranomaisohjeita sekä alueellisia määräyksiä ja suosituksia.

Olympia komitea julkaisi tiedotteen seurojen vastuusta

Suomen Olympiakomitea julkaisi 9.10. tiedotteen, jossa urheiluseuroja muistutetaan niiden suuresta vastuusta koronapandemian torjunnassa.  Urheiluseurat ovat avainasemassa turvaamassa liikunta- ja urheilutoiminnan jatkuvuuden kriisin aikana. Tämä edellyttää kaikilta seuratoimijoilta jatkuvaa vastuullisuutta liikuntapaikkojen käytössä ja niitä koskevien koronaohjeiden noudattamisessa. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen muistuttaa meitä kaikkia tilanteen vakavuudesta:

– Lajiliitot ja seurat ovat tehneet keväästä saakka valtavan määrän hyvää työtä liikunta- ja urheilutoiminnan mahdollistamiseksi kriisin keskellä. Pahentunut epidemia haastaa meitä kaikkia, mutta voimat eivät saa nyt loppua. Jotta seuratoiminta voi jatkua, meidän on noudatettava viranomaispäätöksiä ja -ohjeistuksia. Tällä hetkellä on suuri riski siihen, että terveysviranomaiset kehottavat sulkemaan liikuntapaikat. Meidän täytyy nyt yhdessä osoittaa suurta huolellisuutta ja noudattaa terveysturvallisuusohjeita kaikilla liikuntapaikoilla. Liikuntamahdollisuuksien rajoittamisella olisi vakavat kansanterveydelliset seuraukset.

Olympiakomitea toivoo, että viranomaiset eivät rajoita seuratoimintaa kategorisilla päätöksillä. Salosen mukaan erityisesti lasten ja nuorten liikunnan rajoittamiseen ei ole perusteita, kun aikuiset noudattavat ohjeita.

– Lasten ja nuorten liikunnan turvaamiseksi ja sekavien ohjeistuksien välttämiseksi seurojen ei tule tehdä omia rajoitusratkaisuja, vaan luottaa viranomaisohjeisiin.

Olympiakomitean ohjeet terveysturvalliseen seurojen harjoitus- ja kilpailutoimintaan

  • Harjoituksissa sekä lasten ja nuortenpeli- ja kilpailutilanteissa ovat mukana vain urheilijat, valmentajat ja tarvittavat toimihenkilöt.
  • Kasvomaskia tulee käyttää aina kun se on mahdollista. Maskin käytössä tulee huomioida siihen liittyvät ohjeet.
  • Sisätiloissa tapahtuvaan harjoitustoimintaan ei päästetä yleisöä.
  • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Tapahtuma- ja toimipistekohtaisia enimmäishenkilömääriä on ehdottomasti noudatettava.
  • Puku- ja pesuhuonetilat suositellaan suljettavaksi tai käyttöä rajoitettavan.
  • Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana.

SAJL:n leijonamaskit myynnissä

  • Suositut leijonamaskit voit ostaa klikkaamalla TÄSTÄ

Tutustu myös: