Paula Lehtinen palasi Demons paitaan

4.8.2014


(c) Jeff Moore
(c) Jeff Moore
(c) Preston Tewell
(c) Preston Tewell
(c) Jeff Moore
(c) Jeff Moore

Chicago Forcesta takaisin Suomen kentille

Suomalaisia naispelaajia on jo muutamia kertoja nähty USAn sarjoissa ja tänä vuonna kokeneet Demons-pelaajat DB/RB Paula Lehtinen ja LB Elina Kero pukivat ylleen hallitsevan USAn mestarin Chicago Forcen peliasun. Elinan kausi päättyi valitettavaan loukkaantumiseen toukokuussa Indy Crash:ia vastaan pelatussa ottelussa.

Rapakon takana kausi käynnistyi jo huhtikuussa ja loppui viime lauantain finaaliin Boston Militian viedessä mestaruuden.Force hävisi runkosarjassa yhden pelin, juuri mestaruuden voittaneelle Boston Militialle sijoittuen siten National Confrencessa  (Itäinen konferenssi) sijalle 2.
Pudotuspeleissä Force selvitti tiensä konfrenssinsa finaaliin kaatamalla ensin West Michigan Mayhemin 66-0 ja sitten Miami Furyn 66-8.
Konfrenssi- finaalissa vastaan tuli jälleen tuttu Boston Militia. Peli pelattiin 19.7.2014 Bostonissa ja hyvin valmistautunut Boston vei voiton selvin numeroin 63-14.


Paula, olit isossa roolissa Forcen puolustuksessa ja sinut valittiin toisessa playoff-pelissä joukkueesi puolustuksen MVP:ksi. Pelit Forcen paidassa sujuivat ilmeisen hyvin?

"Jokaisessa pelissä oli paljon asioita, mihin voi olla tyytyväinen, mutta jokasesta pelistä löytyi myös korjattavaa. Pääosin meni hyvin ja kivaa oli."

Jos ajatellaan koko kautta, niin mikä mielestäsi oli paras asia siinä että päätit lähteä ulkomaille pelaamaan?

"Pelin fyysisyys yllätti.  Heikompienkien vastusten jälkeen toivoin jonkun pakastavan mut hetkeksi aikaa, jotta saisin kivut pois. Se toi haastetta omalle suorittamiselle ja kehitti pelitaitoja. Lisäksi oma peliluku nopeutui, koska snapin jälkeen asiat tapahtuivat nopeasti."

Minkä vinkin antaisit muille suomalaisille naisjenkkifutareille, jotka miettivät ulkomailla pelaamista?

"Taloudellisesti se on varmasti monille hankalaa. Itselläni on 2,5kk kesäloma, joten sain asiat suhteellisen helposti järjestykseen. Sain myös avokätistä apua Chicago Forcelta majoituksen ja pelaajamaksujen suhteen. Lisäksi ulkoilutin koiria ruokaostoksia ja treenikyytejä vastaan. Itse lähdin Chicagoon ensisijaisesti kehittymään. Ajattelin, että istun mieluummin hyvän joukkueen penkillä kuin pelaan heikommassa joukkueessa. Vaihtoehtoja löytyy! "

Kun Force putosi jatkosta päätit, että haluat jatkaa kauttasi vielä Suomessa edelliskauden joukkueesi Demonsin paidassa. Nyt on yksi peli takana, mitkä ovat päälimmäiset fiilikset?

"Suomessa pelaaminen on erilaista. Täällä tarvitsee enemmän kestävyyskuntoa, kun pelaajia on niin vähän. Chicagossa pelattiin pääosin yhteen suuntaan ja se mahdollisti 100% voimankäytön joka downilla. Siksi uskon, että pelitempokin on kovempi. Onneksi on kolme viikkoa aikaa sopeutua taas erilaiseen energiatalouteen ennen play off-matsia.
Opin Forcessa sanonnan:"Rip their faces off." Harjottelen vielä löytämään sen vastustajavihan, mikä ton lauseen takaa löytyy."


Paulan pelisuorituksia pääsee siis näkemään vielä ainakin Demonsin playoff-ottelussa 23.8. klo 13 Velodromilla sekä syksyn Ruotsi-ottelussa 4.10.

Paulan ja Elinan ajatuksia ja fiiliksiä Chicagossa vietetystä kaudesta voi lukea heidän blogistaan http://forcefinns.blogspot.fi/