A-nuorten SM-sarja alkaa

26.4.2012


Adreas Lindo, Porvoo Butchers
Adreas Lindo, Porvoo Butchers
Aleksi Kriivarinmäki, Jyväskylä Jaguaarit.
Aleksi Kriivarinmäki, Jyväskylä Jaguaarit.
Patrik Puhtimäki, Seinäjoki Crocodiles.
Patrik Puhtimäki, Seinäjoki Crocodiles.

A-nuorten SM-sarja käynnistyy sunnuntaina 15.4. Porvoossa ja Jyväs-kylässä. 19. toukokuuta on jaossa sarjahistorian 25. mestaruus.

Porvoo Butchers-Seinäjoki Crocodiles
su 15.4. klo 17.30 Porvoon pallokenttä

 

Porvoon Butchersin valmistautumista on haitannut kaupungin huonot harjoitusmahdollisuudet. Päävalmentaja Pekka Piminäinen on tehnyt useita vuosia yhteistyötä A-nuorten ikäryhmässä esiintyvien pelaajien kanssa ja saanut heidän vahvuutensa esille. Joukkue on lähes prikulleen sama, sillä ainoastaan linjamies Arttu Tennberg on poissa kokoonpanosta.

Taitoa ja nopeutta löytyy hyökkäyksestä, kun kapellimestarina toimii lätkäjätkä Mikko Seppänen. Hän tulee suuntaamaan heittonsa pallohaukka Robert Karlssonille ja pommi-spesialisti Phung Ngyenille. Viime vuoden finaalin ratkaissut ikiliikkuja Micky Kyei on vaikea pideltävä avoimella kentällä. Pallonkantamisessa häntä tulee komppaamaan hyvällä tahdilla Andreas Lindo.

Linja saanee raataa kahteen suuntaan kiilamiehinä Vaahteraliigassa esiintyneet Haris Buzdalek, Tuukka Virolainen, Rasmus Pohjoiskoski ja Roni Paananen. U17 maajoukkueen Jani Lilja on yksi sarjan parhaista senttereistä.

Puolustuksen puolella kovaotteiset taklaajakuninkaat löytyvät tukimiesrivistöstä Lauri Skaffari, Mika Mäkelä ja Niko Pennanen. Takakentälle varmuutta tuo tandem Toni Nyström ja Niko Roiko.

 

Seinäjoki Crocodiles tekee paluun U21 pääsarjaan. Päävalmentaja Ville Järviö lähtee Porvooseen luottavaisena, sillä joukkue on harjoitellut hyvin. Kapeahko materiaali on hyvälaatuista, sillä muutama laatuvahvistus Vaasasta tekee krokotiileistä arvaamattoman eläinlauman.

Haasteena on pysäyttää Porvoon Seppäsen pisteitä tuottavat pitkät heitot ja Micky Kyein kiertopelaaminen. Tähän tarttuu pohjalaisella päättäväisyydellä viime vuonna New Mexicon high school -sarjoissa puhdasta jälkeä tehnyt tukimies Benjamin Snåfs sekä Walter Vasanoja, jonka jalat ovat kunnossa ja vaistot myös. All round -pelaaja Juhani Koivumäki veljensä Jussin kanssa on laatutakamieskaksikko. Juhani pelaa myös pelinrakentajana. Pitkänhuiskealta Jerry Saariselta voidaan odottaa A-nuorissa läpimurtokautta molemmin puolin palloa.

Pallonkantajina on kova muskelikaksikko Vili Rajamäki ja Patrik Puhtimäki, jotka vannovat smash mouth footballin nimeen. Linjapelaaminen tulee olemaan samanlaista kuin Porvoolla – kuka jaksaa painaa kaikki neljä neljännestä kahteen suuntaan. Riku Alakoskela, Iikka Isoluoma, Topi Rissanen ja kumppanit ovat hyviä linjamiesmalleja.

 

Jyväskylä Jaguaarit-Helsinki Roosters
su 15.4. klo 14.00 Palokan keinonurmi

 

Luvassa on kovaa rytäkkää. Molemmat joukkueet ovat ilmoittaneet vain kultamitalit ainoaksi tavoitteekseen sarjassa, jossa jokainen ottelu on luonteeltaan kuin play offs luonteinen.

Helsinki Roostersilla on liigapitoinen ryhmä koossa. Pelinrakentajana aloittaa Nicolas Sandhu, joka heitti ilahduttavat kolme maalia miesten Ruotsi-ottelussa syksyllä. Kakkosmies puhkuu myös pelihaluja, sillä kuuluisan jenkkifudissuvun Porkka-Nyrövaara akselilta löytyy sukulaispoika Otso Flinkman.

Markus Lievosella on kaikki huippulaitahyökkääjän työkalut; nopeus, pehmeät kädet, keskittymistaito sekä kokemus juosta itsensä vapaaksi eri puolustuksia vastaan. Laitahyökkääjistä voi mainita pitkähuiskean Käpylän oman pojan Onni Juvosen,joka haki syksyllä oppia Ohion high school sarjoista. 17-vuotias kookas Oyebola Akintayoja on edistynyt fyysisesti talven aikana ja hän saattaa olla hankala pideltävä.


Pallonkantamiseen erikoistunut Henri Jussila on nopeampi kuin viime kaudella. IFAF World Team leirityksessä Jussila haki lisää taitoa ja kokemusta kovista paikoista. Sellainen on edessä Jyväskylässä, jossa kukonpoikien linjan on onnistuttava blitzaamisesta elävän 3-5-muodostelmasta säntäilevän jaguaarilauman edessä. Pallonkantovuoroaan odottaa innolla myös atleettinen lentävä kalakukko VeikkoVuorio. Roostersin päävalmentaja Juha Hakalalta löytyy A-nuorista kosolti kokemusta.

 

Roostersin puolustuksessa bulldogs-kasvatti takamies Ville Roitto on tärkeässä roolissa. Hän pelasi high school -palloa Kalifornian Sacramentossa viime vuoden. Miehen kokoinen Antti Pirilä toimii linjan ankkurina. Järkälemäisen tukimies Ville Tanskasen harteilla lepää paljon puolustuksen onnistumisen suhteen. Mahdollinen kauden komeetta niin Vaahteraliigassa kuin A-nuorten sarjassa saattaa olla takamies Aku-Teppo Kelo. Ex-jalkapalloilijasta on tulossa yksi esimerkkiurheilija lajiin late entry-mallin kautta.

 

Agressiivinen kissalauma Jyväskylä Jaguaarit on valmistautunut kauteen hartaudella. Yksi mielenkiintoisimmista kohtaamisista nähdään linjojen mitatessa toisiaan. Roostersilla on sarjan isokokoisin hyökkäyslinja; Joonas Hämäläinen, Akseli Kaasalainen, Oskari Lähdeaho, Jere Lahti ja Mikko Toiminen. Heillä on tulossa hikinen iltapäivä, sillä vastassa on kovaa liikettä ylläpitävä linjapuolustajaryhmä;Taimo Halme, Aleksi Kriivarinmäki, Samuel Seppälä ja Timo Hakanen.

Takakenttä on täynnä nuorten maajoukkueessa esiintyneitä miehiä;Joel Honkonen, Esa Vanhoja, Ville-Valtteri Suojanen sekä Riku Ruuskanen.

Jyväskylän riveistä löytyy tasainen pelinrakentapari Santeri Supi ja Verneri Villanen. Nähtäväksi jää onko vuosi Urheilukoulussa vienyt Supin fyysistä osaamista pykälän eteenpäin. Kokenut Ottopekka Leskinen lienee lempikohteena heittopeleissä.

 

Lappeenrannasta Jyväskylään kotiutunut Simo Suurkuukka voi myös tehdä tärkeitä pelejä.
Fly-sweep juoksupelit ovat jaguaarien hyökkäyksen kulmakiviä. Viime kaudella fly-mies oli Perttu Ahila. Hänen saappaitaan täyttää Oulusta siirtynyt vahvareisinen Mika Nissinen ja usa:lainen vaihto-opiskelija Ian Damon, jolta odotetaan näyttöjä myös puolustuksen puolelta. Päävalmentaja BJ Jensenillä on liian monta hopeaa takataskussaan ja nyt ryhmällä on täydet mahdollisuudet onnistua aina viimeiseen vihellykseen asti.
 

Otteluennakko Roostersin sivuilla

Otteluennakko Jaguaarien sivuilla

Coach Jensenin haastattelu

Sarjaohjelma