TAFTin pelaajalle varoitus dopingrikkeestä

26.4.2012


ADT myönsi lääkkeen käyttöön erivapauden.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:n liittohallitus on 17.4.2012 kokouksessaan antanut antidopingsäännöstön mukaisen varoituksen Tomi Aarneelle dopingrikkomuksen johdosta.

Aarne antoi positiivisen hydroklooritiatsidia sisältäneen näytteen 19.2.2012 Vaahteraliigan nousijajoukkue Vantaan TAFTin harjoituksissa.
Aarne on näytteen antamisen jälkeen hakenut ja saanut Suomen Antidopingtoimikunnan erivapauslautakunnan myöntämän erivapauden kysymyksessä olevan lääkeaineen käyttöön.

Liiton puheenjohtaja Roope Noronen totesi tapauksen olevan esimerkki siitä, että urheilijan tulee varmistua etukäteen käyttämänsä lääkeaineen sallittavuudesta urheilussa ja hakea tarvittaessa erivapautta lääkeaineen käyttöön välittömästi aloittaessaan lääkeaineen käytön tai aloittaessaan kilpaurheilun.

- Tässä tapauksessa koko prosessi olisi ollut vältettävissä, jos erivapautta olisi haettu jo aiemmin, Noronen muistuttaa.

Vantaan TAFTin puheenjohtaja Ville Sivunen toteaa tapauksen olevan harmillinen Tomi Aarneen kannalta, mutta opettavainen esimerkki seuran muille pelaajille.

- Vaikka meillä on seurassa aktiivinen tiedotus ja opastus doping-asioiden osalta, eivät pelaajat aina tule huomioineeksi että heidän käyttämänsä säännöllinen lääkitys saattaa kuulua dopingin piiriin. Jokaisella pelaajalla on suuri henkilökohtainen vastuu lääkityksensä osalta kun aloittaa kilpaurheilun. Olen kuitenkin erittäin iloinen, että talven
aikana paljon töitä tehnyt Tomi Aarne pääsee kuukauden päästä joukkueen kanssa tositoimiin kun pelikausi alkaa. Hän on varmasti läksynsä oppinut.