Leivoja: Broncos on hyvä ja hyvin valmennettu joukkue

26.4.2012


Kari Leivoja.
Kari Leivoja.

Wolverines kohtaa Broncosin EFL-avauksessa lauantaina.

Helsingin Wolverines matkaa perjantaina Sveitsiin avaamaan kautensa. Euroopan seurajoukkueiden mestaruuskilpailun kaksiosaisen avauskierroksen ottelussa vastassa on Calanda Broncos. Joukkueet ottavat toisistaan mittaa lauantaina Sveitsissä ja 5. toukokuuta Vantaan ISS Stadionilla.

Kovia pelaajahankintoja tehneen Wolverinesin päävalmentaja Kari Leivoja suuntaa vierasotteluun luottavaisin mielin. Leivojan mukaan valmistautuminen on sujunut hyvin, vaikkakin hän harmittelee harjoitusvuorojen vähäisyyttä. Joukkue on kuitenkin pitänyt useita viikonloppuleirejä ja otti harjoituksenomaisesti mittaa Roostersista sekä TAFTista.

Keski-Euroopan joukkueet lähtevät kevään kansainvälisiin peleihin aina hieman eri viivalta kuin suomalaiset, koska kaudet ovat siellä jo käynnissä. Broncos avasi kautensa maaliskuun lopulla.

- Sveitsin liiga on niin heikkotasoinen, että tällä asialla ei ole niin suurta merkitystä. Saksalaisten ja itävaltalaisten joukkueiden kanssa olisi eri asia, koska heillä olisi alla aidosti kovia pelejä, Leivoja sanoo.

Broncos on viime vuosina dominoinut Sveitsin liigaa mielin määrin. Tämän kauden kolme peliään joukkue on voittanut piste-erolla 182-19. Leivoja uskoo vakaasti Wolverinesin voittomahdollisuuksiin.

- Calanda on hyvä ja hyvin valmennettu joukkue. Heillä on 21 ei-sveitsiläistä pelaajaa, eli siellä on satsattu joukkueeseen. Sveitsin liigassa tosin pitää olla aina kuusi sveitsiläistä pelaajaa kentällä, Leivoja kertoo. Suomalaisväriä Broncosiin tuo toista kauttaan joukkueessa pelaava Iiro Luoto.

Leivoja kävi paikan päällä katsomassa Broncosin ottelun Bern Grizzliesia vastaan. Broncos voitti ottelun 56-3.

- Heillä on hyvä pelinrakentaja ja hyviä laitahyökkääjiä. Leivoja kehuu.

- Odotin, että heidän hyökkäyksensä olisi enemmän heittopainoitteinen, mutta se on melko tasapainoinen. He pelaavat spreadia sekä pistoolista kahdella keskushyökkääjällä.

Broncosin pelaajista Leivoja nostaa esille usealla eri pelipaikalla pelaavan D.J. Wolfen, joka pelasi yliopistojenkkifutista takamiehenä Oklahoman yliopistossa. Wolfe pääsi myös tavoittelemaan NFL-paikkaa Atlanta Falconsista, mutta ei kuitenkaan yltänyt joukkueeseen saakka.

Wolverinesin nimekkään puolustuksen vahvimmat osat ovat ennakkoarvioissa linja ja tukimieskaarti. Leivoja kuitenkin luottaa puolustuksen takakenttäänsä Broncosin vahvaa laitahyökkääjäkaartia vastaan.

- Takakenttämme on näyttänyt hyvältä, ja uusi jenkki (Jeremy Henderson) on pelimies, Leivoja sanoo.

Broncosin ja Wolverinesin välisen avauskierroksen voittaja etenee EFL:n puolivälieriin itävaltalaista Graz Giantsia vastaan.

Mannila: Kasattuun joukkueeseen ei voi olla kuin tyytyväinen(9.3.2012)

Broncosin rosteri

Sveitsin liiton sivut

http://calandabroncos.ch/index.php?section=home

http://www.eurobowl.info/