Santeri Supi koko kauden sivussa

26.4.2012


Santeri Supi.
Santeri Supi.

Maajoukkuepelinrakentaja joutuu jättämään kauden väliin aivotärähdyksen takia.

Jyväskylän Jaguaarit koki kovan kolauksen Vaahteraliigakauden lähestyessä, kun maajoukkuepelinrakentaja Santeri Supi joutuu jättämään tulevan kauden kokonaan väliin.

Supi sai viime kauden viimeisessä ottelussa vakavan aivotärähdyksen Helsingin Velodromilla. Harjoituskaudella tilanne näytti hyvältä, mutta sen aikana pelinrakentajat eivät joudu taklausten kohteiksi. A-nuorten kevään ensimmäisessä ottelussa Supi sai kuitenkin aivotärähdykseen viittavia oireita säkitystilanteen jälkeen ja valmentaja Jensen otti hänet sivuun ottelusta.

Supi kävi neurologilla välittömästi ottelun jälkeen, ja tuomio oli kova. Toipuminen viime kauden loukkaantumisesta ei ole valmis ja parantumisen on tapahduttava ilman riskiä uusista iskuista.

Neurologien diagnoosien perusteella Jaguaarien valmennus on tehnyt päätöksen olla peluuttamatta Supia kasvaneen aivotärähdysalttiuden sekä aivotärähdysten seurausten aiheuttaman riskin takia.
Supin pelaaminen vastaisuudessa vaatii täydellisen palautumisen viime kesän loukkaantumisesta.

Kaksi kautta Jaguaarien aloittavana pelinrakentajana pelannut Supi heitti viime kaudella 12 touchdownia ja 1 096 jaardia.

Kaudella 2012 Supi toimii Jaguaarien Vaahteraliigajoukkueen hyökkäyksen valmentajana sekä joukkueenjohtajana.

Pelinrakentajan tehtävät A-junioreissa jakavat jatkoassa pelinrakentaja-akatemiassa harjoitteleva ja B-nuorten maajoukkueessa pelaava Verneri Villanen sekä yhdysvaltalainen vaihto-opiskelija Ian Damon.