"Puolet maaleista olisi pitänyt pystyä estämään"

26.4.2012


Loukkaantumiset heikensivät Wolverinesin puolustusta EFL-avauksessa.

- Vähän paska fiilis, kommentoi Wolverinesin päävalmentaja Kari Leivoja lauantaista tappiota Calanda Broncosille. Sveitsiläiset voittivat EFL-avauksen 49-6, ja ovat vahvasti kiinni jatkopaikassa. Toinen osaottelu pelataan 5. toukokuuta Vantaalla, ja jatkoon pääsee kahden ottelun yhteistuloksella.

- Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, Leivoja sanoo 14-0 lukemiin päättyneestä ottelun ensimmäisestä puoliskosta.

- Puolet heidän maaleistaan olisi pitänyt pystyä estämään. Eivät he tehneet hyökkäyksessä mitään yllättävää, mutta he ovat hyviä siinä mitä tekevät. Se on hyvin valmennettu joukkue, Leivoja puntaroi.

Puolustuksessa Broncos oli vaihtanut järjestelmänsä 4-4 -puolustukseksi ja keskittyi Wolverinesin juoksun pysäyttämiseen.

- Hyökkäyksessä pääsimme kyllä eteenpäin, mutta aina tuli rangaistuksia tai jotain. Puolustuksemme joutui olemaan paljon kentällä.

Myös loukkaantumiset heikensivät Wolverinesin puolusta. Jenkkitakamies Jeremy Henderson loukkasi takareitensä ensimmäisellä puoliajalla, ja on alustavan arvion mukaan sivussa ainakin 5-6 viikkoa. Efe Evwaraye puolestaan joutui jättämään ottelun kesken kolmannen neljänneksen alussa saatuaan tällin polveensa. Victor Sarvi ja Max Westerlund jättivät ottelun kokonaan väliin.

Brittikeskushyökkääjä Michael Andrew ei lopulta pystynyt pelaamaan jalkavamman takia.