Leivoja liittyy Butchersin valmennustiimiin

4.5.2012


Neljä pelaajaa siirtyy Wolverinesista Butchersiin.

Wolverinesin päävalmentajan tehtävät jättänyt Kari Leivoja siirtyy entisen seuransa Porvoon Butchersin valmennustiimiin. Leivoja pääsi Butchersin kanssa yhteisymmärrykseen liki saman tien sen jälkeen kun tiet erkanivat Wolverinesin kanssa. Leivoja luotsasi Wolverinesia kahden kokonaisen kauden ajan, ja viime syksynä tuloksena oli Suomen mestaruus. Butchersia hän valmensi edellisen kerran 2008.

Butchersin päävalmentajavastuun jakavat Sebastian ja Kristian Lind. Leivojan ohella myös Jan Vilkko tekee paluun Butchersin valmennusryhmään.

- Sunnuntai-iltana kun kuulin tästä, niin seuraavana yönä meni useita tunteja puhelimessa. Mutta se kannatti. Me ajattelemme lajista hyvin paljon samalla tavalla. Työnjakoa ei olla vielä ehditty sopia, mutta haluamme yhdistää osaamisemme mahdollisimman hyvin. Kahdella miehellä näin suuren joukon valmentaminen on turhan iso homma. Siksi on hienoa että saamme uusia miehiä mukaan, Sebastian Lind sanoo.

Myös puheenjohtaja Matti Lahti on tyytyväinen viime hetken vahvistuksiin.

- Kun kuulin tästä ensimmäisen kerran sunnuntaina, niin tuntui aika käsittämättömältä. Sarjan alkuun on neljä viikkoa ja meille tulee mahdollisuus saada Karin tasoinen valmentaja mukaan sekä vielä kokeneita pelaajia. Viime kauden jälkeen meillä oli toiveissa, että jossakin vaiheessa saisimme Karin takaisin Porvooseen. Wolverinesin europelien takia se ei ollut kuitenkaan mahdollista, Lahti toteaa.

Uusien valmentajien lisäksi Butchers vahvistuu peräti 11 uuden pelaajan verran. Wolverines-sopimustaan purkaessa Leivoja neuvotteli pelaajille mahdollisuuden siirtyä halutessaan muualle. Wolverinesin pelaajista tähän tarttuivat Porvooseen siirtyvät hyökkäyksen linjamies Marko Puustinen, puolustuksen linjamiehet Jukka ja Esa Suhonen sekä takamies Lauri Niiranen.

- Nämä muutokset tasoittavat sarjaa varmasti. Me nousemme nyt Crocodilesin
ohella Wolverinesin haastajiksi, Lind uskoo.

Butchersin rosteri vahvistuu myös viime kaudella Rajaritareissa pelanneilla kuudella pelaajalla. Porvooseen siirtyvät hyökkäyksen linjamiehet Antti Martikka, Teemu Sinisalo ja Roni Pönttinen, tukimies Olli Ojala, laitahyökkääjä Mikko Koskinen sekä takamies Miika Heikkinen.

Lisäksi jalkaansa kuntouttava laitahyökkääjä Ville Kurvinen uskaltautui vihdoin solmimaan sopimuksen tulevasta kaudesta.

- Saimme toistakymmentä uutta pelaajaa kokoonpanoon, joten tilanne muuttui hetkessä. Meillä on nyt neljä viikkoa aikaa rakentaa tästä mahdollisimman iskukykyinen joukkue sarja-avaukseen, Sebastian Lind päättää.