SAJL Hall of Fame

13.9.2014


Ken Meyer.
Ken Meyer.
Michael Quarshie.
Michael Quarshie.

Hall of Fame sai kaksi uutta jäsen Vaahteramaljan puoliajalla.

Ken Meyer

Yhdyvalloissa lajin huiputasolla sekä yliopistoissa että NFL:ssä  vuosikymmeniä valmentanut Ken Meyer saapui ensimmäisen kerran Suomeen vuonna 1992 pitämään pelinrakentajaklinikkaa. Käynnin  seurauksena Meyer tuli vuodeksi 1993 Turku Trojansin valmentajaksi ja liittyi myös miesten maajoukkueen valmentajistoon. Kenny Meyerin aikana vuosina 1993 – 1997 Suomi voitti kolme peräkkäistä miesten Euroopan mestaruutta.  Meyerin merkitys suomalaisen jenkkifutiksen nousulle Euroopan huipulle 90-luvulla on erittäin suuri. Hänen työnsä sekä valmentajana että suomalaisten valmentajien mentorina nosti amerikkalaisen jalkapallon tasoa Suomessa merkittävästi.  88-vuotias Meyer muistelee Suomen vuosiaan lämmöllä, ja mainitsee erityisesti suomalaisten pelaajien sitoutumisen, fyysisen kovuuden ja peräänantamattoman luonteen asioina jotka auttoivat joukkueita menestymään. Meyer valiittiin SAJL:n Hall Of Fameen jäsennumerolla 20, ensimmäisenä ei-suomalaisena.

Michael Quarshie

Michael Quarshie aloitti uransa Vantaan Taftissa, josta siirtyi Helsinki Roostersiin. Vaahteraliiga-urallaan hän voitti Suomen mestaruuden kahdesti Roostersin ja kerran Butchersin joukkueessa. Quarshie pelasi miesten maajoukkueessa vuodesta 1997 alkaen aina uransa salliessa ja hänet valittiin lukuisia kertoja Vaahteraliigan All Stars -miehistöön.

Quarshie teki merkittävän peliuran Yhdysvalloissa vuodesta 2000 lähtien, edustaen ensin St. Peter's Collegea, josta hän siirtyi Columbian yliopistoon New Yorkiin. Quarshie oli seniorivuoteaan yksi joukkueen kapteeneista ja valittiin kauden päätteeksi joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hänet valittiin All-Ivy-League sekä 1-AA-divisioonan Academic All-American tähdistöjoukkeisiin. Hän sivusi NCAA:n kaikkien aikojen ennätystä tekemällä kahdeksan negatiiviisiin jaardeihin johtanutta taklausta yhdessä pelissä Fordham-yliopistoa vastaan. Quarshie valittiin National Football Foundation and College Hall of Fame -stipendiaatiksi ja hän oli ehdolla Yhdysvaltain vuoden 2004 opiskelijaurheilijaksi.

Quarshie aloitti ammattilaisuransa vuonna 2005 NFL-Eurooppa-liigan Frankfurt Galaxyssä. Quarshie oli NFL:n Oakland Raidersin organisaatiossa vuosina 2005–2007. Hänen NFL-uransa kohokohta oli Minnesota Vikingsien pelinrakentajan säkitys Monday Night Football pre-season pelissä. Loukattuaan polvensa Quarshie pelasi vielä Porvoon Butcherseissa ja Helsinki Wolverinesissa.

Perustamansa nuorisojärjestön Walter ry:n kautta Quarshie on järjestänyt Suomessa yhteistyössä SAJL:n kanssa myös useita lasten ja nuorten jenkkifutisleirejä, joilla nähtiin vierailevina tähtinä mm. Raidersin Jerry Porter ja muita NFL-pelaajia.

Michael Quarshie valittiin SAJL:n Hall Of Fameen jäsennumerolla #21.