Rami Lilja palaa TAFT:n päävalmentajaksi

26.9.2014


TAFT:n edustusjoukkueen vetovastuuseen palaa tuttu mies. Rami Lilja toimi TAFT:n päävalmentajana kausilla 2009-2012. Tuona aikana TAFT nousi II-divisioonasta Vaahteraliigaan, jossa joukkue on pelannut viimeiset kolme kautta.

 Viimeiset kaksi vuotta Rami Lilja on valmentanut 1-divisioonassa. Kuluneella kaudella hän toimi Hyvinkää Falconsin päävalmentajana. Falcons eteni aina 1-divisioonan finaaliin asti, jossa joukkue kärsi yhden maalin tappion.

Joskus on mentävä pois, jotta voi palata takaisin

Tuore päävalmentaja kertoo omista tunnelmistaan ja päätöksen taustoista seuraavasti:

- Mahdollisuus palata Vantaalle tuli suoraan sanottuna hieman yllättäen. Asiaa harkittuani TAFT:n tekemä ehdotus tuntui vaihtoehdolta, jota en yksinkertaisesti voinut ohittaa. Paluu Vaahteraliigaan oli luonnollisesti myös yksi asia, joka painoi vaakakupissa.

- Kun lopetin TAFT:ssa kauden 2012 jälkeen olin tehnyt töitä saman joukkueen ja valmennustiimin kanssa todella intensiivisesti neljä vuotta. Tunsin, että joukkue ei saa minulta enää mitään uutta. Minä valmentajana kaipasin uudistusta, uusia ajatuksia ja ammattitaitoni kehittämistä. 

-Koen, että nyt minulla on joukkueelle jotain uutta annettavaa. En olisi tarttunut TAFT:n tarjoukseen, jos en kokisi, että pystyn viemään joukkuetta ylöspäin. Mitään taikatemppuahan menestykseen ei toki ole vaan kaikki lähtee työnteosta. Vuodatettujen hikipisaroiden määrä mitataan ensi kesänä ja sinne on pitkä aika. Yksi tärkeä tehtäväni onkin luoda joukkueeseen oikeanlainen tunnelma ja draivi, jotta pelaajat jaksavat treenata kovan off-seasonin.

- Edustusjoukkueen pelaajistossa on monia minulle uusia kasvoja ja odotan innolla kun saan pelaajat kasaan pelaajapalaveriin. Valmentajien kanssa työ alkaa jo tällä viikolla kun istumme kaikkien seuran valmentajien kanssa yhteen suunnittelemaan kauden 2015 kuvioita.”.

JP Kuusisto, joka on toiminut edustusjoukkueen päävalmentajana 2 vuotta, on päättänyt luopua päävalmentajan tehtävistä ja Rami Lilja aloittaa päävalmentajan tehtävissä välittömästi.

 

Lähde: www.taft.fi