Henri Kotanen Crocodilesin päävalmentajaksi

9.10.2014Crocodiles pitkästä aikaa kauteen suomalaisopein.

Vaahteraliigan viime kauden pronssijoukkue Seinäjoen Crocodiles lähtee kauteen suomalaisopein ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen. Joukkueen uusi päävalmentaja on Henri Kotanen, joka on aiemmin toiminut seuran kakkosjoukkueen ja junioreiden valmentajana. Liigajoukkueen valmennustiimissä Kotanen oli mukana kaudella 2013, jolloin hän toimi Crocodilesin hyökkäyksen apuvalmentajana.

- Sen verran on asioita puitu ja puhuttu valmennusryhmän kanssa, että meillä on vain yksi ja ainoa tavoite alkavalle kaudelle, eli Suomen mestaruus, Kotanen paaluttaa. Hänen mukaansa joukkueen pelikirja rakennetaan kasattavan joukkueen mukaan.

- Ensin katsotaan joukkue ja sen jälkeen katsotaan, mitä sillä joukkueella on mahdollista toteuttaa. Tietenkin toiveena on, että pelinrakentajamme olisi sen verran laajakatseinen, ettei tule pelkkää jenkki jenkille heittelyä. Juoksulla on kyettävä luomaan tilaa heitolle ja puolustuksessa painotetaan perusasioita, Kotanen sanoo.

- Viime kauteen verrattuna me tarvitsemme ehdottomasti laajemman materiaalin edustukseen. On fakta, että viime kaudella materiaali ei laajuudeltaan riittänyt

Kotasen rinnalle on kasattu kokenut seinäjokelainen valmennustiimi. Hyökkäyksen puolella Kotasen apuna toimivat muun muassa Crocodilesin kauden 2001 SM-kultaan johtanut Vesa Jalava, junioripuolella kannuksensa hankkinut Ari Havulehto ja Joni Mäkelä.

Hyökkäyksen pelipaikkakohtaisina valmentajina toimivat lisäksi keskushyökkääjien toiminnasta vastaava Mikko Rissanen, linjaa opastavat Harri-Pekka Aho ja Antti Ojala, sekä laitahyökkääjiä kouluttava Atte Westerlund.

Puolustuksessa Kotasen apukoordinaattorina toimii Esa Katila. Puolustuksen takakenttää valmentaa Tuomas Leinonen, linjamiehiä Janne Pisto ja tukimiehiä Samu Juppo, Eero Martinmäki sekä Olli Makkonen.

Tuore päävalmentaja hehkuttaa Seinäjoen talviharjoitteluolosuhteita. Crocodiles rakensi yhdessä kahden muun seuran kanssa harjoitusallin, johon on lisäksi saatu nyt Pohjois-Amerikasta treenikalustoa.

- Nämä olosuhteet ovat harjoituskaudelle ihan omaa luokkaansa Suomessa. Se
on sitten toinen juttu, miten meille käy kun kevät koittaa, viittaa Kotanen Seinäjoen kenttätilanteeseen.

Crocodilesin GM Juha Laitila on tyytyväinen joukkueen uuteen valmennustiimiin ja sen kokoon.

- Onhan tämä tilanne nyt aivan mahtava. Meillä on 14 valmentajaa, mikä on enemmän kuin koskaan olisin uskaltanut toivoa. Eipä siitä ryhmästä kauhean monta silmää tekevää 28 vuoden seurahistorian ajalta puutu.

- Valmentajia ei joukkueessa ole tässä lajissa koskaan liikaa. Ei siellä NFL:ssakaan turhaan miehiä patsastele valmentajan tittelillä varustettuna. Lisäsilmät kentällä ovat apuna. Näin pystymme tarjoamaan pelaajille loistavat mahdollisuudet kehittyä, koska siitä hommasta vastaavat pitkälti juuri pelipaikkakohtaiset valmentajat, Laitila jatkaa.

 

Crocodilesin valmentajat 2015:

*Päävalmentaja:* Henri Kotanen.
*Hyökkäys:* Vesa Jalava, Ari Havulehto, Joni Mäkelä

*Pelipaikkavalmentajat:*
- Mikko Rissanen RB
- Harri-Pekka Aho, Antti Ojala OL
- Atte Westerlund WR

*Puolustus:*
*Koordinaattori :* Henri Kotanen
*Apukoordinaattori:* Esa Katila

*Pelipaikka valmentajat:*
- Tuomas Leinonen, Esa Katila DB
- Janne Pisto DL
- Samu Juppo, Eero Martinmäki, Olli Makkonen LB


Päävalmentaja Henri Kotanen

2008 Pelaajavalmentaja Seinäjoki Gators II-div
2009 Pelaajavalmentaja Seinäjoki Gators II-div
2011 U21 I-div Apuvalmentaja
2012 U21 SM Puolustuksen koordinaattori
2013 U21 SM Päävalmentaja/puolustuksen koordinaattori
2013 Crocodiles Vaahteraliiga Hyökkäyksen apuvalmentaja
2013 MJ-U17 kehitysjoukkue