Miesten sarjojen joukkueet vahvistettu

20.11.2014


Kaiken kaikkiaan 28 joukkuetta mukana neljällä ylimmällä sarjatasolla

Miesten ylempien sarjojen joukkueet kaudelle 2015 vahvistettiin liittohallituksen kokouksessa ja 11vs11 pelattavissa sarjoissa mukana on 28 joukkuetta (2014: 25 joukkuetta). Uutena kilpailujärjestelmän mahdollistamana muotona Vaahteraliiga pelataan kuuden joukkueen ja miesten 1-divisioona kahdeksan joukkueen voimin. Näin viime kaudella 1-divisioonan voittanut Vaasa Royals jää pelaamaan ensi kaudeksikin divisioonaan ja samalla viime vuoden liigassa viimeiseksi jäänyt Kouvola Indians sekä Helsinki Wolverines ottavat vauhtia divisioonan puolelta. Näiden lisäksi 2-divisioonan voittanut Hämeenlinna Huskies nousee ylöspäin.

Miesten 2-divisioonassa Lappeenrannan Rajaritareiden ja Helsinki Wolverines II:n siirtyessä alaspäin, ylöspäin siirtyvät viime kauden 3-divisioonan voittaneen Mikkeli Bouncersin lisäksi helsinkiläinen ECG sekä Raisio Oakmen. Kun edellisellä kaudella miesten 1-divisioona vietiin läpi viiden joukkueen sarjana, ei alaspäin siirry joukkueita ja sarja pelataan viiden joukkueen voimin.

Miesten 3-divisioonassa viime vuoden 4-divisioonassa pelanneet Nokia Ghosthunters, Vaasa Vikings sekä Rovaniemi Nordmen nousevat ylöspäin ja vuoden tauon miesten sarjoista pitänyt Pori Bears palaa kentille, joten sarjassa nähdään yhdeksän joukkuetta. Miesten 4-divisioonan ilmoittautumisaika päättyy vasta myöhemmin tammikuun lopussa.

Kilpailujärjestelmän mukaisesti Vaahteraliigassa ja 2-divisioonassa pelataan kaksinkertainen sarja. Miesten 1-divisioonassa käytössä on liigasta tuttu puolitoistakertainen sarja ja 3-divisioonassa pelataan yksinkertainen sarja. Vaahteraliigassa ja 1-divisioonassa välierissä pelataan neljän joukkueen voimin, kun taas 2-divisioonassa runkosarjan voittaja pääsee suoraan Rautamaljaan ja runkosarjan 2. ja 3. kohtaavat välierissä. 3-divisioonassa puolivälierissä pelaavat runkosarjan sijoille 3-6 sijoittuneet ja näiden otteluiden voittajat kohtaavat välierissä runkosarjan 1. ja 2.

Sarjojen sarjaohjelmat julkaistaan tammikuussa.

 

Joukkueet 2015

Vaahteraliiga

Helsinki Roosters

Turku Trojans

Seinäjoki Crocodiles

Porvoo Butchers

Vantaa TAFT

Helsinki 69ers

 

1-divisioona

Helsinki Wolverines

Vaasa Royals

Kouvola Indians

Hyvinkää Falcons

Tampere Saints

Jyväskylä Jaguaarit

Oulu Northern Lights

Hämeenlinna Huskies

 

2-divisioona

Hanko Sun City

Kuopio Steelers

Mikkeli Bouncers

ECG, Helsinki

Raisio Oakmen

 

3-Divisioona

Helsinki Wolverines II

Sipoo Bulldogs

Kotka Eagles

Päijät-Häme Panthers

Lohja Lions

Nokia Ghosthunters

Vaasa Vikings

Rovaniemi Nordmen

Pori Bears