Ykkösen viime kauden jaardikuningas Huskiesiin

26.11.2014Jerell Jones siirtyy Jyväskylästä Hämeenlinnaan.

Ykkösdivisioonaan noussut Hämeenlinna Huskies on tehnyt sopimuksen keskushyökkääjä Jerell Jonesin kanssa. 30-vuotias yhdysvaltalainen johdatti Jyväskylän Jaguaarit viime kaudella pudotuspeleihin ja voitti sarjan etenijätilaston ylivoimaisesti. Jones juoksi kuudessa ottelussa 992 jaardia ja 20 touchdownia. Lisäksi hän heitti viisi TD:tä ja 883 jaardia.

Jones on tuttu mies Huskiesin hyökkäyksen koordinaattorina toimivalle Niclas Carpelanille.

- Kuopio Steelersissä pelatessani oli Jerell Jones myös kärkinimenä hyökkäyksen vahvistusta etsittäessä, värväysmatkalla yhdysvalloissa oli jo alustava tapaaminenkin sovittu, mutta sinä vuonna Jones kuitenkin päätyi Saksan Magdeburgiin pelaamaan. Tässä tapauksessa vanhan sanonnan mukaisesti hyvää kannattaa kuitenkin odottaa, joukkueen pelinrakentajana jatkava Carpelan sanoo.

- Jerell Jones oli koko värväysprosessin alusta asti vaihtoehto numero yksi hyökkäyksen vahvistukseksi. Olen todella tyytyväinen että saimme juuri hänet Hurttalaumaan. Hänellä on jatkuva ison pelin potentiaali kentällä ollessaan. Keskushyökkääjän paikan lisäksi hän on erinomainen laitahyökkääjä sekä potkunpalauttaja. Joka kerta JJ:n koskiessa palloon on mahdollisuus siihen että pelin pysähdyttyä niin mies kuin pallokin ovat vastustajan maalialueella.

University of Rhode Islandin (NCAA div 1-AA) paidassa yliopistouransa pelannut Jones on sittemmin edustanut Euroopassa Jaguaarien lisäksi myös saksalaista Magdeburg Virgin Guardsia. Kotimaassaan Yhdysvalloissa hän on pelannut lähinnä Arena Football -liigoissa.

Päävalmentaja Juha-Matti Jokisen mukaan Jones hankittiin korvaamaan uransa lopettanut keskushyökkääjä Janne Moisio.

- Tavoitteena oli löytää pelaaja jolla on jo kokemusta eurooppalaisesta ja suomalaisesta jenkkifutiksesta ja Jerell Jones täyttää nuo kriteerit kirkkaasti. Hän olikin ensimmäinen nimi joka meillä oli mielessä kun jenkkipelaajien kartoitusta aloitettiin. Edelliskauden suoritusten ja tekemiemme taustaselvitysten myötä on ennakkokäsityksemme vahvistunut siitä, että Jones sopii pelaajana erinomaisesti Niclas Carpelanin johtamaan hyökkäykseen.

Huskiesin mukaan joukkueella on kiikarissa vielä toinen amerikkalaisvahvistus puolustuksen puolelle.

Ykkösdivisioonan viime kauden tilastot: http://www.sajl.org/divisioona/2014/confldrs.htm#conf.wi2