Nordmen luottavaisena kaudelle 2015

3.12.2014


Seuran dynamo Jari Huikari.
Seuran dynamo Jari Huikari.
Nordmen harjoittelee kahdesti viikossa Ounasvaarahallissa.
Nordmen harjoittelee kahdesti viikossa Ounasvaarahallissa.

Rovaniemi Nordmen piti off seasonin ensimmäisen leiripäivän ja samalla järjestettiin SAJL:n starttikurssi.

Pitkän tauon jälkeen Rovaniemellä pelataan toista vuotta jenkkifutista. Rovaniemellä lajitoiminta loppui vuonna 2006 edellisen seuran Starsin toimesta. Nyt lajia on harrastettu Nordmenin riveissä toista vuotta.  Tekijät ovat  pääosin uusia lajista innostuneita henkilöitä lisättynä muutamalla  lajikonkarilla. 

Seuran puheenjohtaja ja pelinrakentaja Jari Huikari on tyytyväinen tilanteeseen.

- Paljon hommia on edessä. Seura on kohtalaisen hyvin organisoitunut ja pelaajapuoli on kohentunut. Pelaajia on ringissä noin kolmisenkymmentä. Luonnollisesti nuorella seuralla on useita kehityskohteita.

Rovaniemellä on myös orastavaa toimintaa naisten puolella. Titta Lotvonen pelasi Oulu Northern Lightsin pronssijoukkueessa naisten SM-sarjassa. Kokonaiseen joukkueeseen ei vielä riitä rahkeet, mutta esimerkiksi lippupallon SM-kisoihin joukkueen saisi hyvin kasaan. Uusia pelaajia ja toimijoita tarvitaan rivistöön. Rovaniemen alueen lisäksi Nordmen on järjestämässä värväystapahtumia muuallakin Lapissa.

- Kemi-Tornion alueella lajiin tutustumistapahtuma on tarkoitus järjestää helmikuussa. Myös Inarin suunnalta on tullut tiedusteluja lajikokeilusta. Yksi pelaajistamme on töissä naapurikylässä Ivalossa.

Omat haasteensa tuo Nordmenin nousu 3-divisioonaan. 11-pelaajan jenkkifutis vaatii erityistä valmistautumista. Edustusjoukkueen päävalmentajana toimii Mikko Vähätalo. Taneli Koskenniemi on linjavalmentaja ja  Jani Heloterä puolestaan ohjaa tuki- ja keskushyökkääjiä. Pitkään lajiin parissa ollut Risto Hiltunen on mukana pelinrakentajien valmennuksessa.

- Yhteistyö valmennuksen suhteen tärkeää. Oulu Northern Lightsin kanssa leireillään kolmesti yhdessä. Mahdollisesti yhteistyötä tehdään ennen kesää norjalaisen Trömsan joukkueen kanssa. Murmanskissa pelataan kuulemma myös futista, mutta visiittiä itään päin ei ole suunniteltu.

Nuorisojoukkueen perustaminen on lähivuosien asia. Pohjatyötä tehdään muutaman yläkoulun kanssa.

- Teimme ensimmäisen kouluvierailun 700 oppilaan Korkalovaaran kouluun. Koulun opettajistosta on lajipioneerit Tomi Hämäläinen ja Petri Jokelainen. Tarkoitus on tehdä yhteistyötä muutaman muun lajin kanssa Sportisti Roi -iltapäiväkerhojen kanssa.

Huikari toteaa lopuksi, että laji on tullut jäädäkseen Rovaniemelle ja se mahtuu hyvin kaupungin urheilutarjontaan.