Craig Maynard Itävallasta Jaguaareihin

8.1.2015


Pelinrakentajalla kokemusta myös Itävallan ykkösliigasta.


Pelinrakentaja Craig Maynard johtaa Jyväskylän Jaguaarien hyökkäystä ensi kaudella ykkösdivisioonassa. Maynard on pelannut aiemmin kovatasoisessa Itävallan liigassa sekä Sveitsissä, jossa hänen joukkueensa sijoittui hopealle.

Viime kaudella Maynard oli nostamassa AFC Rangersia takaisin Itävallan ykkösliigaan AFL:ään. Rangers voitti viime kaudella maan kakkosliigan pudottuaan sinne vuotta aiemmin. Maynard pelasi Rangersissa myös AFL-kaudella 2013, jolloin hän heitti yhdeksässä pelaamassaan ottelussa Maynard heitti 1 081 jaardia, kahdeksan touchdownia ja 11 syötönkatkoa.

Maynard edusti Rangersia myös kaudella 2012, jolloin hän keräsi eniten yhteisjaardeja joukkueessa ja oli lisäksi taklaustilaston viides.

Yliopistojenkkifutista hän pelasi Oklahoma Panhandle State Universityssä.

- Viime kauden vahvistukseemme Jerell Jonesiin verrattuna Maynard pystyy heittämään enemmän palloa, eikä koko hyökkäyksemme perustu pelkästään yhden miehen juoksuihin. Jonesin tavoin Maynardin peli on uitenkin erittäin yleisöön menevää, sillä hän pystyy tarvittaessa juoksemaan ja hankkimaan lisää heittoaikaa jaloillaan, Jaguaarien päävalmentaja Mikko Lyyra kertoo.

Maynard on kuullut hyvää Jaguaareista ja Jyväskylästä.

– Yliopistokaupunki Jyväskylä vaikuttaa nuorekkaalta ja kiinnostavalta paikalta, josta löytyy tekemistä ja nähtävää myös käymään tulevalle perheelleni. Joukkueen aikaisemmat vahvistukset ovat kehuneet seuran
organisaatiota ja ohjelmaa nuorista edustusjoukkueeseen. Odotan innolla, että pääsen auttamaan nuoria pelaajia kehittymisessä sekä isojen ratkaisupelien tekemisessä, Maynard kertoo.

Jaguaareilla on haussa vahvistus myös puolustuksen puolelle.

- Ainakin Hämeenlinna Huskies ja Helsinki Wolverines peluuttanevat suomalaista pelinrakentajaa, jolloin joukkueet pystyvät käyttämään hyökkäyksessään amerikkalaista keskushyökkääjää. Viime kaudella meillä
oli vaikeuksia juoksupuolustuksemme kanssa, joten vahvistus amerikkalaisia runningbackeja vastaan olisi varmasti tarpeen. Budjettimme asettaa meille rajoitteita rekrytointiin, mutta mikäli talouteemme sopiva kaveri löytyy, pelannee meillä ensi kesänä jenkki myös puolustuksen puolella. Tällöin olemme varmasti valmiit taistelmaan tosissamme sarjan voitosta ja Spagettimaljasta, seuran puheenjohtaja Mikko Punkari
kertoo.