James Perrineau palaa 69ersiin

13.1.2015


Marquette Floyd.
Marquette Floyd.

Marquette Floydista helsinkiläisten puolustuksen koordinaattori.

Kaudella 2013 69ersissa pelannut brittilinjamies James Perrineau palaa joukkueeseen ensi kaudeksi. Viime kaudella hän pelasi Tanskassa Triangle Razorbacksissa. 192-senttinen ja 145-kiloinen puolustuksen linjamies on pelannut Suomessa myös kesällä 2009, jolloin hän edusti Crocodilesia.

Edellisellä 69ers-kaudellaan hänelle kirjattiin yhdeksässä ottelussa 27,5 taklausta ja neljä säkitystä.

- James teki meihin vaikutuksen 2013, huomioiden, että hän pelasi käytännössä koko kauden loukkaantuneena. Ei siis ollut hetkenkään epäselvyyttä ettemmekö tarttuisi tilaisuuteen, kun aukeni mahdollisuus saada mies takaisin riveihimme, 69ersin puheenjohtaja Jukka Finni kertoo.  

Perrineaun mukaan Tanskassa lajikulttuuri oli samanlaista kuin Suomessa.

- Myös siellä minut otettiin avosylin vastaan ja tunsin heti olevani osa "perhettä" myös kentän ulkopuolella. Päätös paluusta Suomeen oli kuitenkin helppo, sillä ensimmäinen kauteni 69ersissa oli kokemuksena paras tähänastisistani. Viihdyin Helsingissä todella hyvin.

Useamman kauden 69ersia kentän puolella vahvistanut Marquette Floyd palaa myös seuraan, tällä kertaa tosin uuteen rooliin. Joukkueessa toissa kaudella pelannut amerikkalainen on 69ersin uusi puolustuksen koordinaattori.

- Kotimaisilla markkinoilla ei liikaa hyviä tai edes kelvollisia kavereita kyseiseen hommaan ole, joten päätimme kysyä monivuotiselta "amerikanserkulta" kiinnostusta ja aika nopeasti pääsimmekin sopimukseen. Q osoitti jo pelivuosinaan omaavansa erinomaisen pelikäsityksen ja tuntemuksen lajista, ja otti jo tuolloin isoa roolia puolustuksemme kehittämisessä, toteaa Finni.

Floyd lähtee tulevaan kauteen intoa puhkuen.

- Minulle tässä on kyse enemmän kuin pelkästä jenkkifutiksesta. 69ers on kuin toinen perheeni ja on mahtavaa, että seurajohto luottaa osaamiseeni siinä määrin, että tarjoavat minulle mahdollisuuden palata
organisaatioon valmentajan roolissa.