Ehlert: Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta

15.5.2012"Uskon etta vauhti kovenee huomattavasti, mutta odotan sitä innolla".

Tukimies Max Ehlertistä tuli viime viikolla toinen suomalainen jenkkifutari, joka on saanut stipendin NCAA:n ykkösdivisioonan yliopistoon. Kymmenen vuotta sitten Seppo Evwaraye edusti Nebraskan yliopistoa, ja tulevalla kaudella Ehlert nähdään University of Nevada-Las Vegasin (UNLV) väreissä. Vaahteraliigassa Roostersia edustanut Ehlert siirtyy uhkapelikaupunkiin kalifornialaisesta junior college –tason Chabot Collegesta, jossa hän pelasi edelliset kaksi kautta.

- Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Vielä muutama vuosi sitten sain kustantaa kaiken itse ja sali- seka juoksutreenitkin joutui suunnittelemaan itse. Nyt pääsen paikkaan missä kaikki on rakennettu niin, etta urheilijan ei itse tarvitse huolehtia mistään muusta kuin kaikkensa antamisesta. Samalla pääsee vielä kilpailemaan maan parhaita yliopistopelaajia vastaan sekä pelaamaan 38 000 katsojan edessa. Kauden viimeinen peli pelataan Havaijilla University of Hawaiia vastaan. Sekään ei tietty kuulosta yhtään hassummalta, Ehlert sanoo.

Viime kaudella kaksi ottelua 12:sta voittanut UNLV Rebels pelaa Mountain West -konferenssissa muun muassa viime kauden päätteeksi kahdeksanneksi rankattua Boise Statea vastaan. Ehlertin mukaan ero junior college –tasoon on suuri.

- JuCossa tulee pelattua tulevia ykkösdivisioona- ja NFL-tähtiä vastaan, mutta he muodostavat vain pienen osan vastustajista. Nyt koko runko on kovan luokan pelimiehiä ja muutenkin toiminta ammattimaisempaa. Uskon etta vauhti kovenee huomattavasti, mutta odotan sitä innolla.

Yhdysvalloissa takakentältä tukimieheksi siirtynyttä Ehlertiä on kaavailtu Nevadassa heikon puolen tukimieheksi (WLB).

- UNLV:lla on nyt kolmatta kautta uusi ja todella motivoitunut valmennusjohto, jonka peräsimestä loytyy Big Sky Conferenssin kaikkien aikojen voitokkain valmentaja Bobby Hauck. Tykkään heidan ajatusmaailmastaan ja tavastaan valmentaa ja uskon että joukkue on menossa oikeaan suuntaan. Puolustuksesta tulee tarkempaa infoa myöhemmin, kun pääsen tapaamaan valmentajat henkilökohtaisesti.

Ehlertillä olisi mahdollisuus ”redshirtata” ensimmäinen kautensa, eli hän kuuluisi vain joukkueen harjoitusvahvuuteen, ja säästäisi sääntöjen sallimat kaksi jäljellä olevaa pelikauttaan seuraaviksi vuosiksi. Tämä ei kuitenkaan kuulu suunnitelmiin.

- JuCosta harvemmin recruitataan pelaajia redshirttaamaan. Valmentajat sanoivat että haluavat nähdä minut mahdollisimman nopeasti pelaamassa joten elokuussa alkaa kilpailu aloituskokoonpanoon pääsystä.

Chabot Collegessa Ehlert oli joukkueensa ykkönen taklauksissa per ottelu, säkeissä sekä peitetyissä rähmäyksissä. Hyvistä otteista huolimatta Ehlert joutui jännittämään yliopistouransa jatkoa kaksivuotisen junior college –keikan päätyttyä.

- Kauden jälkeen tilanne oli todella valoisa. Jo kauden aikana kaksi hyvää FCS (Ykkösdivisioona AA) -koulua otti yhteyttä ja vaikutti siltä että stipendi oli tulossa. Cal Poly lähetteli sähkoposteja viikottain ja Weber State soitteli valmennusjohdon kanssa. Kauden jälkeen sitten tapasin heidät ja yli kymmenen muuta FCS-koulua sekä muutaman FBS-koulun. Olin innoissani ja Cal Poly lupaili tarjoavansa stipendiä tammikuussa. Tammikuun tultua sieltä kuului, etta heidän budjettinsa ei valitettavasti riitä kansainvälisen opiskelijan stipendiin, Ehlert kertaa.
 
- Olin kuitenkin luottavainen, että jostain muualta tulisi se tarjous, kun esimerkiksi FBS-tason koulu Louisiana-Lafayette oli kiinnostunut. Sitten juuri ennen signing dayta hekin valitettavasti ilmoittivat ettei stipendiä tulekaan. Muistakin kouluista alkoi kuulua vain entistä vähemmän kunnes ei ollenkaan. Tässä vaiheessa oli muutama D2-tarjous ja meinasin signata. Ystävät ja valmentajat kehottivat kuitenkin odottamaan kesän alkuun, joten päätin tehdä niin.

- Oli todella rankkaa vain odottaa tietämättömänä. Varsinkin kun fiilis oli, että olin ansainnut paikkani D1-tasolta. Rahapuoli tietty stressasi myös aika lailla, Ehlert muistuttaa yliopistourheilijan elämän realiteeteista. Odottelu kuitenkin kannatti.

- Muutama viikko sitten alkoi vihdoin tapahtua. Sain yhteydenottoja Utah Statelta, University of Memphisista ja Texas Techista. Kaikki kuitenkin halusivat minut walk oniksi ja sitten stipendille vasta tammikuussa, mikä olisi maksanut noin 20 000 dollaria.

- Heti perään soittivat Weber State ja UTSA. Molemmat sanoivat kovasti harkitsevansa stipenditarjousta. Weber sitten tuli treeneihin katsomaan ja siellä oli myos UNLV:n tukimiesvalmentaja. Hän ei kuitenkaan tullut edes juttelemaan minulle, joten oletin ettei häntä kiinnostanut tai he eivät tarvinneet tukimiestä. Viime tiistaina sitten UNLV soitti. Puhuin puolustuksen staffin kanssa ja kerroin heille itsestäni. Kaikki olivat todella innoissaan, mutta olin melko varovainen sillä olinhan innostunut jo useamman kerran ja sitten taas saanut pettyä. Seuraavana aamuna sitten päävalmentaja soitti, esitteli ohjelman ja sanoi "Max, we love you and all you need to say is the word and we will have a scholarship for you". Alkoi naurattaa ja sanoin "coach, this is easy, THE WORD". Homma pulkassa ja ylihuomenna he tulevat tänne ja hoidetaan viralliset hommat alta pois, Ehlert kertoi tiistaina.

 

 

Maximillian Ehlert University of Nevada Las Vegasiin (11.5.2012)

UNLV:n jenkkifutisjoukkueen nettisivut