Royals hankki kanadalaispelinrakentajan

4.3.2015


Bryan Rosekat. Valokuva:Dario Fumagalli
Bryan Rosekat. Valokuva:Dario Fumagalli

Bryan Rosekat johtamaan vaasalaisten hyökkäystä.

Ykkösdivisioonassa pelaavan vaasalaisen Royalsin ensi kauden pelinrakentaja on kanadalainen Bryan Rosekat. Hän pelasi osan viime kaudesta Italian liigassa Bolzano Giantsissa, jonne hänet pestattiin tuuraamaan loukkaantunutta pelinrakentajaa. Yliopistotasolla Rosekat pelasi Kanadassa Western Universityssä. Hänellä on kokemusta myös kotimaansa puoliammattilaiskentiltä.

- Hän on kokenut kaveri siinä mielessä, että on pelannut useissa erilaisissa hyökkäyssysteemeissä. Hän tuo samanlaista veteraanikosketusta ja tietämystä kuten Herb toi viime kaudella, päävalmentaja Seppo Evwaraye sanoo.

- Odotan hänen olevan pelipaikan tyyliin johtaja joukkueessamme, ja se henkilö johon pelaajat voivat katsoa ja luottaa kun tilanteet ovat tiukat. Näkemämme filmin perusteella on hän juuri tätä. Häntä ei paine paljoa haittaa ja nousee nopeasti ylös vaikka tulisikin vähän tärskyä. Se olikin yksi asia mikä hänessä tuli vahvasti esille. Hän ei pelkää, eikä juuri hätäile linjan takana.

Rosekatilla on Iso-Britannian passi, mikä mahdollistaa Royalsille vielä yhden pohjoisamerikkalaisen vahvistuksen hankkimisen. Seura kertoo kartoittavansa mahdollisuutta ja päätös siitä tehdään halun, tarpeen sekä taloudellisen tilanteen mukaan.

Jo aiemmin joukkue pestasi puolustukseensa tukimies Jordan Pattersonin.