Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

9.3.2015


Tommi Pinta.
Tommi Pinta.
Esa Vanhoja.
Esa Vanhoja.

Esa Vanhoja yliopistokentiltä Turkuun.

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkue Anders Trojansin kanssa.

- Tommista saamme ison targetin pelinrakentaja Robert Johnsonille. Lisäksi Tommi tuo
joukkueeseen johtajuutta sekä voittamisen kulttuuria, päävalmentaja Mikko Virolainen sanoo.

Edelliset kaksi kautta Braunscweig Lionsissa pelannut Pinta (197 cm / 115 kg) voitti viime syksynä Saksan mestaruuden. 13 ottelussa hän otti kiinni 38 heittoa ja teki viisi touchdownia. Toissa kaudella hän oli joukkueensa ykkönen kiinniottotouchdowneissa kymmenellä TD:llään. Urheilutoimittajain liitto valitsi Pinnan viime vuoden parhaaksi jenkkifutaajaksi.

Vaahteraliigassa Pinta on edustanut Wolverinesia, Saintsia, Jaguaareja ja Crocodilesia. 2012 hän teki Wolverinesin paidassa eniten kiinniottotouchdowneja, 14.

Trojansiin siirtyy myös edelliset kaksi kautta Chabot Collegessa yliopistojenkkifutista pelannut Esa Vanhoja. Yhdysvalloissa Vanhoja pelasi tukimiehenä ja keskushyökkääjänä, mutta hänellä on kokemusta myös kulmapuolustajana pelaamisesta. Suomessa Vanhoja (181 cm / 97 kg) on edustanut Roostersia ja Jaguaareja.

- Monipuolinen pelaaja, joka on kehittynyt valtavin harppauksin Amerikan reissunsa aikana. Esa tuo minulle positiivisen ongelman. Pystyn käyttämään häntä usealla pelipaikalla kummalla puolella palloa tahansa, Virolainen suunnittelee.

Aiemmin Nokian Ghosthuntersissa pelannut laitahyökkääjä Henri Holopainen siirtyy myös Turkuun. Viime kauden Holopainen käytti nilkkavammasta toipumiseen, mutta Virolaisen mukaan häneltä voi odottaa paljon Vaahteraliigassa.

- Henri on atleettinen laitahyökkääjä, jolta on lupa odottaa läpilyöntiä Vaahteraliigassa. Uskon vahvasti, että suomalainen jenkkifutisyleisö muistaa Henri Holopaisen nimen tämän kauden jälkeen.