Jenkkifutiksen kasvu jatkuu

30.6.2015


Viime vuoden lisenssiennätys rikki kesäkuussa

Jenkkifutiksen harrastajamäärä on kasvanut tasaisesti koko 2000-luvun ja viime vuonna harrastajamäärä nousi kaikkien aikojen ennätykseen, kun lajiliittoon kirjaantui 2849 lisenssin haltijaa. Tänä vuonna tuo raja meni rikki kesäkuussa ja lisenssihaltijoita on jo 2853. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna kasvua on 5,9 prosenttia (158kpl). Lisenssien määrissä miehissä ja naisissa on jo rikottu viime vuoden määrät ja nuorissakin ollaan vain muutamia kymmeniä jäljessä viime vuoden kokonaismäärää.

Kasvun toteutuminen laaja-alaisesti kaikilla sektoreilla on erittäin positiivista. Miesten puolella kasvua ovat tuoneet uudet divisioonatasot, kun taas naisten puolella MM-kisojen järjestäminen on tuonut lisäharrastajia. 19-vuotta ja sitä nuorempien harrastajien määrä on viisinkertaistunut 2000-luvulla ja viime vuonna ensimmäistä kertaa rikkoutunut 1000 lisenssipelaajan raja menee rikki tänäkin vuonna. Seurojen yhteinen päätös vuosituhannen alussa vaatia nuorten joukkueita ylemmillä sarjatasoilla pelaavilta seuroilta on antanut hyvän lähtökohdan, johon pelaajamäärät ovat voineet tasaisesti kasvaa. Kasvuvaraa toki on sekä olemassa olevissa toiminnoissa että tyttöjen toiminnan käyntiin saamisessa.

Vaikka harrastajamäärissä on jälleen rikottu aiemmat ennätykset niin kasvun jatkumiseksi tarvitaan lisää työtä ja uusia tekijöitä. Lomien jälkeen onkin hyvä rekrytoida uusia pelaajia ja seuratoimijoita mukaan lajin pariin varmistamaan lajin kasvua myös ensi vuonna.