Butchers uudistuneena tv-otteluun

15.7.2015


69ersin pelinrakentajatilanne vielä auki.

Butchers ja ehkä myös vierasjoukkue 69ers lähtevät uudistuneella ilmeellä torstain tv-otteluun. Kotijoukkueessa debyyttinsä tekevät keskushyökkääjä Joseph Pasquale sekä puolustuksen takakentällä pelaava monipuolinen Stacey Thomas. Pasquale korvaa keskushyökkääjän paikalla Justin Duhaneyn, Thomas puolestaan puolustuksen linjamies Marcus Edwardsin.

- Joey on enemmän etelä-pohjoissuunnan juoksija kuin Duhaney. Hän juoksee täysillä linjaan ja katsoo sitten minne menee. Iso kaveri, jolla on köykäinen juoksutyyli, päävalmentaja Kari Leivoja kuvailee viime syksynä Franklin Collegessa yliopistouransa päättänyttä keskushyökkääjää.

- Staceyn olen halunnut joukkueeseeni jo pitkään, mutta hän on joko tehnyt sopimuksen muualle tai sitten minä olen etsinyt eri pelipaikan pelaajaa. Hän on pelaaja, josta tiedämme mitä saamme. Halusimme myös nopeutta joukkueeseen, Leivoja kuvailee Suomessa aiemmin Northern Lightsia sekä Crocodilesia edustanutta Thomasia, joka pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla. Thomas pelaa EU-statuksella, eli häntä ei lasketa joukkueen amerikkalaiskiintiöön.

Thomas sai Crocodilesissa pelatessaan kauden 2013 viimeisessä ottelussa pelikiellon, mutta kurinpitosääntöjen mukaan pelikielto koskee aina seuraavan kauden ensimmäistä ottelua, joten se ei siirry torstain otteluun.

69ersissa pelinrakentajatilanne on vielä kysymysmerkki. Cedric Johnson loukkaantui kaksi viikkoa sitten Trojans-ottelussa, ja sen jälkeen joukkueen valmennustiimiin liittyi viime kaudella Butchersissa pelannut pelinrakentaja Jabari Harris. Päävalmentaja Jason Thomasin mukaan ei ole vielä täysin varmaa kumpi astelee joukkueen pelinrakentajaksi torstaina.

- Odotamme vielä Cedricin tilannetta, mutta on todennäköisempää, että Jabari pelaa, Thomas myöntää.

- Mikäli hän pelaa, pystymme tekemään monipuolisemmin asioita hyökkäyksessä. Cedricillä on ollut vaivoja koko kauden.

Helsinkiläisillä on alla 6-44-tappio Trojansille.

- Olemme pyrkineet rakentamaan positiivisten asioiden kautta. Huomenna meidän pitää huolta pallosta, ja lisäksi meidän pitää pystyä rakentamaan aiempaa pidempiä hyökkäysvuoroja, Thomas painottaa.

Porvoossa ei ole mietitty liikaa 69ersin pelinrakentajatilannetta.

- Valmistautumisen kannalta ei ole väliä kumpi pelaa. He ovat melko samantyylisiä pelaajia, molemmat ovat hyviä juoksemaan ja heittämään pitkää palloa. Cedric on enemmän scramblääjämallin juoksija, Harris taas kutsuttujen juoksujen mies, Leivoja vertaa.

Viime kaudella Harris juoksi Vaahteraliigassa 617 jaardia ja 11 touchdownia. Hänen heitoistaan onnistui vain 41 prosenttia. Touchdowneja syntyi kymmenen, syötönkatkoja seitsemän. Tänä vuonna Harris on pelannut Puolassa.

Torstain ottelu on molemmille kauden neljäs. Butchersilla on alla tappio Crocodilesille ja voitot TAFTista ja Roostersista. 69ersilla on tilillään TAFT-voitto sekä tappiot Roostersille ja Trojansille.

Nelonen Pron ja Ruutu.fi:n lähetys ottelusta alkaa kello 18.

Butchersin ennakko

69ersin ennakko
 

Ottelun livetilastot: www.sajl-tilastot.net/but/xlive.htm

Viikko 5 16-20.7.
16.07. kello 18.30 Keskuskenttä
  Butchers  -  69ers  
18.07. kello 16.00 Nordic Nutrients areena
  Crocodiles  -  Roosters  
19.07. kello 16.00 Yläkenttä
  Trojans  -  TAFT  

 

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Trojans 3 3 0 122 46 76 6
Roosters 5 3 2 173 148 25 6
Butchers 3 2 1 71 68 3 4
Crocodiles 4 2 2 129 66 63 4
69ers 3 1 2 61 101 -40 2
TAFT 4 0 4 34 161 -127 0