Sottilare, Pitt ja Cutlan jatkavat Seinäjoella

28.9.2015


JP Koivumäki palaa joukkueeseen.

Vaahteraliigan hopeajoukkue Seinäjoen Crocodiles on solminut heti offseasonin alkuun tärkeitä jatkosopimuksia. Pelinrakentaja Justin Sottilare, keskushyökkääjä Damonshay Pitt sekä laitahyökkääjä Spencer Cutlan nähdään Crocodiles-paidassa myös ensi kaudella.

Sottilare oli viime kaudella sarjan ykkönen heittojaardeissa (2 160) ja heitetyissä touchdowneissa (30). Monipuolinen Pitt puolestaan nettosi kolmanneksi eniten juoksujaardeja, 845.Toista kauttaan Seinäjoella pelannut brittilaitahyökkääjä Cutlan oli joukkueensa kakkonen kiinniotoissa (36) ja teki seitsemän touchdownia. Hän toimi myös joukkueensa potkaisijana ja upotti liigassa toiseksi eniten potkumaaleja. Yhdeksästä yrityksestä onnistui seitsemän.  

– Ensimmäinen erä viime vuoden joukkueesta jatkaa, eli meillä on koossa 15 pelaajaa kuluneen kauden miehistöstä, päävalmentaja Henri Kotanen sanoo tyytyväisenä.

– Nyt pystymme jatkamaan siitä, mihin jäimme, ja se on iso etu. Pelinrakentaja Justin Sottilare pystyy auttamaan myös valmennuksen puolella. Hän on fiksu pelaaja, joka otti todella ison roolin joukkueessamme.

Crocodilesin tukimiesosasto saa riveihinsä tutun vahvistuksen, kun JP Koivumäki palaa pelikentille pienen tauon jälkeen.

Kuluneella kaudella isossa roolissa blokkaavana keskushyökkääjänä pelannut Mika Nissinen on myös tehnyt jatkosopimuksen Seinäjoelle. Tobias Mäki, Lauri Anttila, Juho Nätynki ja Henkka Jaakkola ovat myös vahvistaneet jatkonsa ensi kesälle.

Kotimaisista nimistä Kotanen nostaa esille kuluneelle kaudelle Lappeenrannasta kolmosdivarista Seinäjoelle saapuneet puolustuksen takakentällä pelaavan Santeri Inkisen ja puolustuksen linjamiehen Aatu Suhosen.

– He ottivat paikkansa joukkueesta ja tulevat jatkamaan, olen erittäin tyytyväinen, että he päättivät jatkaa meillä, päävalmentaja Kotanen sanoo.

Crocodilesin omista junioreista miesten joukkueeseen siirtyvät Filip Zacoc, JP Ristolainen, Timi Tuominen ja Jaska Värinen.

– Värinen ja Tuominen olivat tänä kesänä armeijassa, ja he eivät pelanneet tällä kaudella edustusjoukkueessa.