U17 PM-kisat 2015

17.10.2015Ruotsi voitti PM-kultaa. Suomelle hopeaa ja Tanskalle pronssia. Finaali Ruotsia vastaan oli tasainen koitos.

Ottelun tapahtumat:

--------------------------------------------------------------------------------------------

4QTR Ruotsi-Suomi 14-0 (2-0)

 

Qb Salenius juoksee, mutta rähmää pallon puolestaan. Suomi saa late hit -rangaistuksen pelin  jälkeen tapahtuneena. 1-10 fin19. Ruotsi laittaa polven maahan ja kuluttaa ajan loppuun. Suomen pelaajat ovat pettyneitä kovan taistelun jälkeen.

Olosuhteet olivat liukkaat ja ottelussa oli paljon rähmäyksiä, huonoja aloitussyöttöjä sekä pudotettuja palloja.

Ruotsalaiset pelasivat kovaa, fyysistä peliä. Kokoeroa ei ollut nähtäväissä kummankaan joukkueen eduksi.

Suomen MVP pelaajaksi valitaan vahvoja juoksuja esittänyt rb Eemeli Valkamo. Ruotsin MVPon  dl-pelaaja Dyrendal, joka aiheutti qb:eille kiirettä ja aikaansai fumbleja.

Suomalaispelaajalle late hit ja Ruotsi saa 1. yritykset. Ruotsi juoksee jälleen mutta rähmää pallon. Suomi saa pallon fin33 linjalta. Aikaa jäljellä 0:54.

Suomella 4. yritys edessä ja se epäonnistuu. Aikaa jäljellä 2:21 ja pallo Ruotsilla fin40. Ruotsi juoksee kelloa pois. Kiinnipito Ruotsille 2-22. Leijonat taistelevat yhä. 3-22.

Suomi lähtee hyökkäämään fin46 linjalta. Yleisö pitää kovaa ääntä ja pelaajat eivät kuule kutsuja. Pelinviivytysrangaistus. 1-15. Salenius joutuu heittämään kiireellä, mutta ilman tulosta.

Suomi oli jo taklaamassa Ruotsin keskushyökkääjä Jarwallia linjan takana, mutta tämä pääsi irti ja karkasi epäonnistuneiden taklausyritysten johdosta aina maaliin asti. Ruotsi lisää johtoaa 14-0 lukemiin. Lisäpiste epäonnistui.

Ruotsin keskushyökkääjä murtaa useita taklauksia ja saa uudet yritykset neljännellä yrityksellä.  1-10 fin40. Ruotsi juoksee 5 jaardia. Suomen toinen aikalisä kun otteluaikaa jäljellä 3:02. 

2-5 fin35, Ruotsi etenee kolme jaardia. 3-2 fin 33. Kehitysjoukkue kannustaa raivoisasti katsomossa.

Ruotsin juoksee, mutta Suomen puolustusrivit eivät horju. 3-9 Ruotsille, Suomen aikalisä.

Ruotsin puolustus pysyy asemissaan. Suomi pelaa neljännen yrityksen, mutta heittopeli epäonnistuu. Ruotsin pallo 1-10 swe49. Aikaa jäljellä 4:03.

Ruotsi juoksee voimalla ja repii Suomen puolustusta auki keskeltä. Huono aloitussyöttö pelastaa tilanteen ja Ruotsi joutui lentopotkaisemaan. Suomen etsikkoaika käynnistyy, kun peliaikaa jäljellä 5:36. Hyökkäysvuoro alkaa keskeltä kenttää.

Suomi juoksee linjanläpipelin, mutta rähmää pallon. Ruotsi peittää irtopallon ja tilanne on touchback. Ruotsi 1-10 swe20.

Thomas Salenius juoksee itse 30 jaardia murtaen taklauksia. Suomi kuuden jaardin päässä maalista. Ruotsi ottaa aikalisän.

Ruotsi potkaisee lyhyen aloituspotkun. Suomi pääsee hyökkäämään swe48. Valkamo juoksee keskeltä 12 jaardia ja uudet yritykset.

Suomi lentopotkaisee ja Ruotsi hyökkää swe25. Ruotsi pelaa read-optionin ja qb Isberg juoksee 75 jaardisen maalin. Ruotsi-Suomi 8-0 lisäpisteen epäonnistuessa. Peliaikaa jäljellä 8:55.

Tilanne kutkuttava 2-0 Ruotsille edelleen. Ruotsin lb Mohammed Ata juossut ympäri kenttää ahkerasti ja tehnyt jo 10 taklausta. Kolmannella yrityksellä Salenius säkitetään. 4-18.

---------------------------------------------------------------------------------------

3QTR

Eemeli Valkamo juoksee vahvasti keskeltä uudet yritykset. Kiinnipitorangaistus seuraavalla yrityksellä vie joukkuetta taaksepäin. 1-20 fin35. Kolmas neljännes päättyy.

Suomen puolustus pelaa hurmiossa. Tukimies Markus Korpela ottaa Suomen kolmannen syötönkatkon ottelussa. Suomi hyökkää fin25y 1. ja 10.

Suomi ei onnistu etenemään ja joutuu lentopotkaisemaan. Ruotsi hyökkää swe29y. Ruotsin qb Cahling juoksee 30 jaardia.

Ruotsi pääsee neljäntoista jaardin päähän Suomen maalista, mutta jälleen kerran neljäs yritys epäonnistuu. Tilanne edelleen 2-0 Ruotsille. Suomi hyökkää fin 35 linjalta.

Suomi potkaisee ja Ruotsi vastaanottaa. Ruotsi aloitta hyökkäyksenssä swe30,  mutta Suomen puolustus on edelleen terävänä. Suomi saa pallon vuorostaan, mutta ei myöskään pääse eteenpäin kohti maalia. Lentopotku. Ruotsi ruorissa fin32y. 

Suomi vaihtoi pelinrakentaa, Thomas Salenius vuorossa.

---------------------------------------------------------------------------------------

PUOLIAIKA. U17 PM-finaali Ruotsi-Suomi 2-0.

---------------------------------------------------------------------------------------

2QTR

Eemeli Valkamo juoksee muutamat jaardit swing-kuvion päätteeksi. Puoliaika. Molemmilla joukkueilla suuria vaikeuksia heittopelin kanssa. Pallot osuvat kohteisiinsa, mutta pudotuksia tapahtuu tärkeissä paikoissa. Kumlassa edelleen vahva sumu ja runsaasti kosteutta.

Kiinnipitorangaistus Suomelle. 1. ja 20. 11s jäljellä. Murtoniemi säkitetään hail mary -pelin aikana. Peliaikaa 1s. Suomen viimeinen aikalisä käytössä.

Pelinrakentaja Murtoniemi löytää keskikentältä Kim Saarijärven. 1. ja 10 swe47y. Suomen hyökkäyskoordinaattori Oskari Niemi ottaa aikalisän, kun peliaikaa jäljellä 17s.

Suomen heittopuolustus on edelleen rautaa ja Ruotsin heittoyritykset eivät onnistu. Suomi saa vielä hyökkäysvuoron kun Kumlan stadionin kellossa on 0:25 jäljellä. Aikalisä Suomi.

Ruotsin hyökkäys ei onnistu heittoyrityksissään ja pelaa neljännen yrityksen. Sekin epäonnistuu ja Suomi saa pallon vielä pelipuoliskon lopussa. Kolme heittopeliä epäonnistuu. 4. lentopotku. Ruotsi saa pallon swe 27y kun pelikellossa 0:53.

Suomi ei etene ja tekee lentopotkussa fake-pelin. Uudet yritykset jäävät vain muutamien senttien päähän. Peliaikaa jäljellä 2QTR 1:37. Ruotsi hyökkää swe 48 linjalta.

Ruotsi saa uudet yritykset, mutta seuraavat´yritykset eivät tuo tulosta. Ruotsi ottaa aikalisän 4. ja 24y edettävää. Heitto epäonnistuu ja hyökkäysvuoro Suomelle. Erittäin tiukkaa taistelua Ruotsin johtaessa 2-0 toisella neljänneksellä.

Tilanne edelleen 2-0 Ruotsille. Ruotsin hyökkäys ei etene, lentopotkun palautuksessa pallo osuu suomalaispelaajaan ja pomppaa Ruotsin haltuun. Ruotsi jatkaa fin 44y linjalta.

2 qtr käynnissä. Suomi on maalintekoalueella ja onnistu enetemään kolmella yrityksellä. Suomi heittää neljännen yrityksen, mutta pallo irtoaa kontaktista. Ruotsi hyökkäysvuoroon swe10 y.

Qb Arno Murtoniemi heittää 30 y Waltteri Kinnuselle. Suomi juoksee vahvasti ja 1. yritys swe 6y linjalta.

Ruotsi pelaa heittopelejä, mutta Suomi puolustaa upeasti. Suomi aloittaa hyökkäysvuoronsa fin 48y.

Suomi etenee parikymmentä jaardia, mutta joutuu lentopotkaisemaan. Pallo swe 25y.

----------------------------------------------------------------------------------

1 QTR

Ensimmäinen neljännes pelattu. Ruotsi johdossa 2-0. Suomen puolustus kovana, yksi rähmäyksen peitto ja kaksi syötönkatkoa.

1.qtr  Ruotsi pelaa neljännen yrityksen ja Suomen Joonas Kaleva ottaa syötönkatkon. Pallo Fin 10y linjalla.

Suomen hyökkäysvirhe kolmannella yrityksellä omalla maalialueella johtaa ensimmäiseen pistesuoritukseen. Safety. Ruotsi johtaa 2-0.

Suomi tekee onside-potkun, mutta Ruotsi peittää pallon Suomen 40y linjalla.

Swe pelaa read-option pelin ja tekee heti 40y mittaisen maalin. Peli hylätään kiinnipitorangaistuksen takia. Ruotsi hyökkää juoksuilla ja heitoilla kolmen jaardin päähän maalista. Fumble juoksupelissä ja Suomi saa pallon.

Suomi aloitti ottelun hyökkäyksellä. Ruotsi potkaisi pallon lyhyenä ja peitti sen Suomen 30y kohdalla. Ruotsin ensimmäinen hyökkäysyritys päättyy safety Heikki Toivolan syötönkatkoon. Suomi hyökkää omasta päädystään ja etenee hyvin juoksuilla, mutta Ruotsin syötönkatko tapahtuu keskikentällä. 

U17 PM-kisojen finaali aloituspotkua vailla. +5 celsiusta, tuuleton keli ja kova sumu Kumlan stadionilla. Ruotsin ja Suomen joukkueet valmiina esittelyyn.