Suomalaispelaajat collegeissa

23.10.2015


Ilari Laine.
Ilari Laine.Tamperelainen Ilari Laine hakee vauhtia junior collegesta kohti isompia areenoita.

Tampere Saintsin kasvatti 19-vuotias Ilari Laine pelasi kaksi vuotta laitahyökkääjänä ja potkaisijana Layton Academy high schoolissa Utahissa. Las Vegasissa vaikuttava Henri Jussila oli aikoinaan saman koulun riveissä. Laine valittiin 2014 joulukuussa Utahin osavaltion 2A kokoluokan koulujen 2nd allstate -miehistöön laitahyökkääjän ja linjapuolustajan pelipaikoille.
201cm pitkä ja 98kg painava Laine hakee jatkossa stipendiä isompaan yliopistoon junior collegen kautta. Opinajo kaudella 2015-2016 on North Dakota State College of Science, joka sijaitsee Wahpeton, North Dakotassa. North Dakotassa Laine pelaa laitahyökkääjänä ja potkaisijana.

Ilari Laine pelasi muutaman kauden Saintsin riveissä ennen USA:han lähtöä. Isoveli Henri Laine on tärkeä lenkki Saintsin Vaahteraliigan hyökkäysmiehistössä. 2012 Ilari Laine edusti Suomea U17 maajoukkueessa. Nyt tähtäin on USA:n  yliopistofudiksessa.

- Futista tänne on tultu pelaamaan ja toivon mukaan hankkimaan jatkossa paikka isompaan kouluun. Pitäisi olla hyvät mahkut päästä pelaamaan ja NDSC Wildcatsista on hyvin porukka päässyt jatkokouluihin

NDSCS Wildcatsin kausi on sujunut hyvin voittosaldon ollessa 6-2.  Joukkue pelaa tulevana lauantaina 24.10.2015  1. kierroksen play off -ottelun Minnesota West Community & Technical Collegea vastaan.
MCAC Minnesota College Athletic Conferencessa pelaava NDSCS on rankattu  sijalle 18 National Junior College Athletic Associationin äänestyksissä NJCAA jc football poll .

- Olen päässyt pelaamaan wide receiverina ja ollut aloituksessa muutaman kerran. Starterin paikasta taistellaan joka viikko. Joukkueen hyökkäyksessä on vielä vähän hiomista, mutta kun saadaan kaikki samalle paperille niin eiköhän tilastojakin ala syntyä enemmän

Video NDSCS vs Dakota College Bottineau

NDSCS hudl

 

http://www.hudl.com/team/17117/schedule