Kim Wikström koordinoimaan Anders Trojansin hyökkäystä

23.10.2015


Kim Wikström.
Kim Wikström.

Suomen maajoukkueen pitkäaikainen hyökkäyksen koordinaattori Kim Wikström tuo kokemuksensa viime kaudella Vaahteraliigassa kolmanneksi sijoittuneen turkulaisen Anders Trojansin käyttöön.

Viime kaudella hyökkäyksen koordinaattorina toimineen Robert Johnsonin ja Anders Trojansin yhteistyön päätyttyä, Trojans tarvitsi paikalle uuden valmentajan. Kahden viime kauden saldona on ollut hopea ja pronssi, joten vaatimukset uudelle hyökkäyksen koordinaattorille olivat korkealla. Päävalmentaja Mikko Virolainen löysikin vaativaan tehtävään parhaan mahdollisen henkilön, sillä Kim Wikströmin kokemus ja meriitit hakevat Suomessa vertaistaan.

Wikström toimi pelaajaurallaan sekä pelinrakentajana että laitahyökkääjänä edustaen helsinkiläisiä  Munkka Coltsia ja Roostersia. Valmentamisen hän aloitti jo vuonna 1996 Roostersin hyökkäyksen koordinaattorina, jonka jälkeen hän valmensi 2003–2004 Ruotsissa Tyresö Royal Crownia. Toisena vuotenaan hänen valmennettavanaan oli mm. Trojansissa edellisellä kaudella Suomen mestaruuden voittanut Clint Patterson.

Suomen maajoukkueen hyökkäyksen koordinaattorina Kim Wikström on toiminut vuosina 1998, 2000–2005 sekä 2008–2014. Vuonna 2003 hän valmensi Tshekin maajoukkueen hyökkäystä. Wikströmin mittavasta ansioluettelosta voidaan nostaa esille mm. kuusi Suomen mestaruutta, joista viisi valmentajana, Euroopan mestaruus pelaajana 1995 ja valmentajana 2000, SAJL Coach of the Year -nimitys 1999 sekä EM-hopea 2001 ja EM-pronssi 2005..

Anders Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen on luonnollisesti tyytyväinen valmennustiimiinsä saamaansa kovan luokan vahvistukseen. ”Olen mielissäni, että yhteisymmärrykseen päästiin erittäin nopealla aikataululla. Kimi on minulle tuttu maajoukkueajoilta, joten tiedän, että saamme lajin ehdottoman ammattilaisen organisaatioomme.”

Suomen lisäksi Wikström on valmentanut myös Ruotsissa ja Tshekin tasavallassa ja hän toimii myös Finnish Quarterback Academyn päävalmentajana. Kim Wikström toimi 2013 ensimmäisenä eurooppalaisena IFAF World Teamin hyökkäyksen koordinaattorina.