Stan Bedwell Hämeenlinna Huskiesin päävalmentajaksi ja pelinrakentajaksi

3.11.2015


Stan Bedwell.
Stan Bedwell.

Hämeenlinnalaiset käynnistävät yhteistyön Lazio Marinesin kanssa.

Ykkösdivisioonassa viime kaudella toiseksi sijoittunut Hämeenlinna Huskies on pestannut uudeksi päävalmentajakseen ja pelinrakentajakseen yhdysvaltalaisen Stan Bedwellin. Bedwellillä on pitkä kokemus eurooppalaisesta jenkkifutiksesta, ja Suomessa hän on aiemmin pelannut ja valmentanut Bearsissa, Trojansissa sekä Indiansissa. Viimeksi hän johdatti Trojansin ykkösdivisioonan voittoon kesällä 2013.

Bedwell tuo mukanaan hyökkäyspelisysteemi ”Air Raidin” jota hän on päässyt opiskelemaan ja toteuttamaan pelisysteemin kehittäjän, legendaarisen Hal Mummen alaisuudessa tänä syksynä Belhaven Universityssä.

Tänä Bedwell hän toimi italialaisen Lazio Marinesin päävalmentajana, ja Huskies ja Marines ovatkin virittelemässä monipuolista yhteistyötä.

Yhteistyön ensimmäisenä vuonna molempien seurojen miesten ja naisten joukkueiden valmennusryhmät tulevat tekemään yhteistyötä mm. valmennusklinikoiden muodossa. Hämeenlinna Lady Huskiesin kokemusta naisten joukkueen perustamisesta ja harjoittelusta tullaan myös käyttämään hyödyksi Marinesin naisten joukkueen toiminnan tukena. Seurojen johtoportaat puolestaan vaihtavat ajatuksia muun muassa markkinointi- ja kasvustrategioista. Lisäksi ajatuksissa on mahdollisuus vahvistaa Huskiesin joukkuetta italialaispelaajilla Marinesin kauden päätyttyä.

Bedwell saapuu Hämeenlinnaan joulukuussa ja työskentelee seuran kaikkien joukkueiden valmennusryhmien kanssa. Italian liigakauden kynnyksellä helmikuussa Bedwell matkustaa takaisin Roomaan ja palaa Suomeen jälleen IFL:n sarjakauden päätyttyä ja Suomen ykkösdivisioonan alkaessa.

Edelliset kolme kautta Huskiesin päävalmentajana toiminut Juha-Matti Jokinen ilmoitti jo aiemmin halustaan jättäytyä pois päävalmentajan tehtävästä. Hän toimii jatkossa puolustuksen koordinaattorina sekä pelipaikkavalmentajana. Päävalmentajakaudellaan Jokinen luotsasi Huskiesin kahdesti kakkosdivisioonan loppuotteluun sekä viime kaudella Spagettimaljaan. Jokisen saldo runkosarjasta on 21-3 ja pudotuspeleistä 4-2.