Suomalaispelaajat USA:ssa

18.11.2015


DE Chris Mulumba Diablo Valley College
DE Chris Mulumba Diablo Valley College
Valokuva:DVC Photography Club
Valokuva:DVC Photography Club
Mulumba vs San Fransico City College.Valokuva:DVC Photography Club
Mulumba vs San Fransico City College.Valokuva:DVC Photography Club

Linjapuolustaja Chris Mulumba pelasi viimeisen junior college -ottelunsa. Edessä on isojen koulujen haasteet.

Suomessa jenkkifutisoppinsa Roostersissa ammentanut Mäkelänrinteen Urheilulukion ja armeijan Urheilukoulun kasvatti Chris Mulumba on tehnyt vahvaa jälkeä Kalifornian junior college Bay 6 -liigassa. Viime vuonna hän opiskeli ja pelasi Chabot Collegessa, nyt opinahjona on Diablo Valley College samalta suunnalta.

- Vaihdoin Chabot Collegesta Diablo Valleyhin täksi kaudeksi. Valmennus ja olosuhteet ovat ehdottomasti paremmat kun Chabotissa. Myös pelaajien määrä jotka jatkavat stipendi-urheilijoina seuraavalle tasolle on korkeampi. Pleasant Hill on paljon turvallisempi kun Hayward, joka oli yksi iso syy miksi vaihdoin koulua.

Pelipaikka on vaihtunut linjan keskeltä endin pelipaikalle ja Mulumba teki vahvan näytön kuluneella kaudella keräämällä joukkueensa puolustuksesta korkeimman taklausmäärän. Kymmenessä ottelussa 33+30 taklausta sekä 1,5 säkitykstä. Linjan takana hän onnistui taklaamaan yhdeksän kertaa. Ottelussa taklausta  Siskiyous Collegea vastaan hän kirjautti peräti 17 taklausta. 

23-vuotias Mulumba on 190cm pitkä ja painaa 127kg. Fyysiset mittarit alkava olla hyvässä mallissa kun 40 jaardia taittuu 4,7 sekuntiin.  Rinnalleveto on 120kg, penkki 185 kg  ja takakyykky 280kg.

Diablo Valley Collegen päävalmentaja Mike Darr on ollut tyytyväinen Mulumban suoritukseen.

Chris on ollut mahdoton blokattava koko kauden. Joukkueessa on ollut paljon loukkaantumisia, mutta Chris ei ole missannut yhtään ottelua. Mulumba on monipuolinen ja pystyy pelaamaan mitä paikkaa tahansa puolustuslinjassa. Odotan hänen tulevan valituksi all confrence -tähdistöjoukkueisiin. 

Pohjois-Kalifornian Junior College top prospekteihin linjapuolustajien kategoriassa kuuluva Mulumba on herättänyt yliopistovärväreiden kiinnostuksen.  Mulumban ”kova moottori” on college scouttien mieleen. 

- Olen saanut viralliset tarjoukset stipendistä Big-12:n Iowa Statesta ja Mountain Westin Fresno Statesta ja New Mexicon yliopistolta. Muita kiinnostuneita ovat olleet Kansas State, Middle Tennessee, Southern Miss, UTEP, San Jose State ja uusimpana PAC12 Washington State. Kauden aikana olen ollut yhdeydessa viikottain kaikkiin coacheihin ja olen vieraillut lokakuussa Fresnossa Statessa ja San Josessa. Seuraavat visiitit ovat joulukuussa Iowaan ja Southern Missisippiin. Kevät kuluu Diablo Valleyssa opintojen parissa ja sitten transfer-opiskelijana jatkokouluun.

Mulumban Diablo Valley College high lights

Tilastot 2015