Miesten sarjat 2016

17.11.2015


Vaahteraliigaan alustavasti kahdeksan joukkuetta, ykkösdivisioonaan viisi joukkuetta

Miesten sarjojen osalta liittohallitus päätti kokouksessaan seurojen lisenssit eri sarjatasoille. Muutaman seuran osalta pyydettiin vielä lisäselvityksiä, mutta näyttäisi siltä, että kaudella 2016 Vaahteraliiga pelataan kahdeksalla joukkueella ja miesten 1-divisioona viidellä joukkueella.

Vaahteraliigassa tänä vuonna mukana olleet helsinkiläiset Roosters ja 69ers, Porvoo Butchers, Seinäjoki Crocodiles, Turku Trojans ja Vantaan TAFT saavat seurakseen 1-divisioonan voittaneen Tampere Saintsin ja Vaasa Royalsin. Royalsille paikka aukesi Hämeenlinna Huskiesin tehtyä päätöksen pysyä vielä miesten 1-divisioonassa. Helsinki 69ersilta pyydettiin vielä lisäselvityksiä toimitettavaksi vuoden loppuun mennessä ennen lisenssin lopullista myöntämistä.

Miesten 1-divisioonassa Huskiesin lisäksi mukana ovat tämän vuoden tapaan Helsinki Wolverines, Jyväskylä Jaguaarit ja Kouvola Indians sekä uutena joukkueena 2-divisioonan voittanut Kuopio Steelers. Oulu Northern Lights on ilmoittanut jatkavansa ensi kaudella miesten 3-divisioonassa. Avoimena olevaa kuudetta paikkaa tarjottiin 2-divisioonan kärkikolmikolle, mutta nämä ovat ilmoittaneet, etteivät ota paikkaa vastaan. Jaguaareilta pyydettiin vielä lisäselvityksiä toimitettavaksi vuoden loppuun mennessä ennen lisenssin lopullista myöntämistä.

Miesten 2-divisioonassa ensi kaudella pelaavat tänä vuonna mukana olleet Mikkeli Bouncers, Hanko Sun City, East City Giants, Helsinki ja Raisio Oakmen sekä lisäksi viime kauden 3-divisioonan voittaja Pori Bears ja tälle loppuottelun hävinnyt Nokia Ghosthunters.

Miesten 3-divisioonaan ovat ilmoittautuneet ensi kaudelle Oulu Northern Lights, Kotka Eagles, Lohja Lions, Rovaniemi Nordmen, Sipoo Bulldogs, Helsinki Wolverines 2, Lahti Panthers, Malmi Blaze ja virolainen Tarto Titans. Tarton joukkue on sitoutunut pelaamaan kaikki ottelunsa vierasotteluina, mutta suomalaisjoukkueilla on halutessaan mahdollisuus vierailla Tartossakin.

Miesten 4-divisioonan ilmoittautuminen päättyy 31.1.2016